Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11-6-2014 Είπε αντίο στα 104 χρόνια του ο κομοτηναίος παππούς Σταύρος Φαρασόπουλος


farasopoulosΣήμερα στις έξι το απόγευμα θα του πουν το τελευταίο αντίο. Δισέγγονα, εγγόνια, κόρες, νύφη, γαμπροί, συγγενείς και φίλοι θα σταθούν δίπλα του για τελευταία φορά. Εκεί και η κυρία Δέσποινα η γυναίκα που πορεύτηκε μαζί του, στις χαρές και στις λύπες της ζωής. Ο αγαπημένος παππούς Σταύρος δεν είναι πια μαζί μας.
Ο Σταύρος Φαρασόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο μετά από διήμερη παραμονή του εκεί. «Θα συναντήσει το γιό του» λέει μια από τις εγγονές του που καλύπτει με  λουλούδια στο σώμα του. «Στο πόδι του πήγε, δεν παίδεψε και δεν παιδεύτηκε, ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα του. Καλό Παράδεισο να έχει » λέει η κυρά Δέσποινα σοβαρή – σοβαρή και μετρημένη, έτσι όπως την έβρισκα πάντα, κάθε φορά που διάβαινα το κατώφλι τους και αναζητούσα τις ιστορίες και την συντροφιά τους.
Από του Αγίους Αναργύρους της Καππαδοκίας, γεννήθηκε το 1910 ξεριζώθηκε το 1924, άφησε το αγαπημένο του χωριό και  έζησε στη Ροδόπη «χτίζοντας»  τη ζωή του από την αρχή γευόμενος χαρές και πίκρες. Δεν δίστασε στιγμή, δεν σταμάτησε να παλεύει στιγμή και στιγμή δεν ξέχασε την αγαπημένη του Καππαδοκία. Όπως και όσοι τον γνώρισαν δεν θα ξεχάσουν στιγμή τις ιστορίες του. Καλό «ταξίδι» παππού Σταύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου