Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση της Σομαλίας – 38 νεκροί
Τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ  επιτέθηκαν σε  στρατιωτική βάση της Σομαλίας – 38 νεκροίΜέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ σκότωσαν 38 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε στρατιωτική βάση στην ημιαυτόνομη περιφέρεια Πούντλαντ της Σομαλίας, δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν για αρκετές ώρες την πόλη Αφ Ουρούρ.
«Επιβεβαιώνουμε τώρα ότι 38 άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν. Πιστεύω ότι ορισμένοι αιχμαλωτίστηκαν», δήλωσε ο ταγματάρχης Μοχάμεντ Άμπντι, αξιωματικός των δυνάμεων της Πούντλαντ, στο πρακτορείο Reuters.
Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπάρι, Γιούσουφ Μοχάμεντ, διαβεβαίωσε μιλώντας στο Ρόιτερς ότι ο στρατός έθεσε ξανά υπό τον έλεγχο του την πόλη.
«Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ σκότωσαν κατοίκους της πόλης, περιλαμβανομένων ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών. Είναι ο κανόνας η αλ Σεμπάμπ να δολοφονεί αμάχους όταν ηττάται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνήτη.
Η Aλ Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, υποστήριξε νωρίτερα ότι σκότωσε 61 στρατιώτες. Οι απολογισμοί που δίνουν οι σομαλικές αρχές και οι αντάρτες συχνά είναι πολύ διαφορετικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου