Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Τι πρέπει να κάνει μία γυναίκα για να μην μυρίζει το αιδοiο της!


Αν έχεις παρατηρήσει δυσάρεστη οσμή στα γεvvητικά σου όργανα ή αν είδες το σύντροφο να κατεβαίνει κάτω χαμηλά και στα δευτερόλεπτα να ξαναέρχεται πάνω κάτι πρέπει να κάνεις. Ο γυναικείος κόλπος είναι έτσι φτιαγμένος που εύκολα εγκαθίστανται και ζουν διάφοροι μικροοργανισμοί και αν κάνεις το λάθος και δεν το προσέξεις και δεν αλλάζεις καθημερινά εσώpουχο την πάτησες!
Τι πρέπει να κάνει μία γυναίκα λοιπόν για να μην μυρίζει το αιδοiο της:
1. Επίσκεψη στο γιατρό:
Αν η μυρωδιά είναι έντονη και κρατάει για μέρες καλό θα ήταν να επισκεφτείς το γυναικολόγο γιατί μπορεί να οφείλεται σε κολπίτιδα, μυκητίαση ή κάποια άλλη αντιβακτηριδιακή μόλυνση ή σε μεταδιδόμενο νόσημα. Τα συνήθη συμπτώματα, περιλαμβάνουν την δυσάρεστη οσμή, φαγούρα και έκκριση παχύρρευστων ή δύσοσμων κολπικών υγρών και φυσικά χρειάζεσαι θεραπεία.
2. Καλό πλύσιμο κορίτσια:
Να μην παραμελείτε την προσωπική υγιεινή! Ένα απλό σαπούνι με το σωστό ph και ζεστό νεράκι είναι η καλύτερη λύση. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τα σούπερ προϊόντα που διαφημίζουν και υπόσχονται θαύματα γιατί πολλά από αυτά κάνουν κακό στο ph του κόλπου. Και κάτι ακόμα, όχι καυτό νερό γιατί βοηθάει στην ανάπτυξη των βακτηριδίων, χλιαρό προς ζεστό είναι η καλύτερη θερμοκρασία. Και προς Θεού, δεν μπαίνουμε μέσα στη μπανιέρα οι γυναίκες, απαγορεύεται. Ένα τιπ ακόμα είναι το καλό στέγνωμα, μην αφήνετε υγρασία, σκουπιστείτε καλά.
3. Προσοχή στα ρούχα:
Αυτά τα στενά τζιν που δεν παίρνει ανάσα το δέρμα καθόλου θα πρέπει να τα αποφεύγεται δια ροπάλου. Ένα συνηθισμένο λάθος επίσης είναι να αλλάζουμε εσώpουχο αλλά να φοράμε το ίδιο στενό τζιν. Ε, τι να σου κάνει και το εσώpουχο μετά, πόσο να προστατεύσει, ειδικά αν είναι στpινγκ.
4. Εσώpουχα:
Αυτά τα κορδονάκια που θεωρείται εσώpουχα κάθε άλλο παρά υγιεινά είναι. Το εσώpουχο πρέπει να είναι βαμβακερό και να έχει και λίγο ύφασμα ρε κορίτσια. Συνθετικά και κορδόνια με το μπρος πίσω και την τριβή, πολλοί μικροοργανισμοί και βακτήρια κινούνται από τον πpωκτό στον κόλπο, προκαλώντας μολύνσεις. Μπορεί να θεωρείς ότι είναι $έξι το στpινγκ σου αλλά όταν το βγάλεις και βρωμάει ο τόπος ο σύντροφός σου δεν θα τρέξει να κρυφτεί μόνο αν είναι πολύ ευγενικός. Φυσικά τα αλλάζουμε ΄κάθε μέρα όχι όποτε το θυμηθούμε! Συχνή αλλαγή επίσης σε σερβιέτες και ταμπόν, δεν περιμένουμε να γεμίσουν και δεν κάνουμε οικονομία!! Να τα λέμε και αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου