Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Ο Μάικ Πενς προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο: «Ευχαριστούμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας»Ο Μάικ Πενς προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο: «Ευχαριστούμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας»Πρόσκληση να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας το απόγευμα της Δευτέρας που έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.
Σύμφωνα με ανταπόκριση του Πέτρου Κασφίκη στον «Ελεύθερο Τύπο» δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τους διαρκούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συνεχάρη τον κ. Τσίπρα «για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, τις συνεισφορές της στο ΝΑΤΟ και τη στρατιωτική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Επιπλέον, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την λύπη τους για το γεγονός ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο ολοκληρώθηκε χωρίς ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, ενώ ο κ. Πενς «υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου