Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

«Έφυγε» ο παλαίμαχος κομμουνιστής από τους Προσκυνητές, Θανάσης Θεοδοσιάδης ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2015Share
Share


Αύριο στις 6 το απόγευμα η κηδεία του
Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/
Έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο παλαίμαχος κομμουνιστής από τους Προσκυνητές Ροδόπης, Θανάσης Θεοδοσιάδης. Επρόκειτο για γόνο αγροτικής οικογένειας, που σε ηλικία 17 ετών, την άνοιξη του 1944, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, και είχε ενεργό ρόλο στη συγκρότηση Οργάνωσης της ΕΔΑ στη Ροδόπη. Συμμετείχε στις διαδικασίες της Α' Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και εκλέχτηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νεολαίας ΕΔΑ.

Μετά από τις βουλευτικές εκλογές του 1958 ο Θανάσης Θεοδοσιάδης συνελήφθη και προφυλακίστηκε για δυο μήνες. Με την αποφυλάκισή του εκτοπίστηκε στον Άη Στράτη, όπου κρατήθηκε μέχρι τη διάλυση του στρατοπέδου το 1962. Είχε επίσης προφυλακιστεί ως «υποκινητής κινητοποιήσεων» άλλες δυο φορές για την αγωνιστική δράση του το διάστημα 1955-1958. Με την επιστροφή του στην Κομοτηνή από την εξορία δούλεψε στη Γραμματεία της ΝΕ Ροδόπης της ΕΔΑ και στο Β’ Συνέδριο της ΕΔΑ, το Δεκέμβρη του 1962, εκλέχτηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΕΔΑ εκλέχτηκε μέλος του Κεντρικού της Συμβουλίου, όπου παρέμεινε μέχρι τη συγχώνευση της Οργάνωσης με τη Νεολαία Λαμπράκη.

Ο Θανάσης Θεοδοσιάδης έγινε μέλος του ΚΚΕ τον Ιούνιο του 1965. Την πρώτη μέρα της απριλιανής χούντας συνελήφθη και εκτοπίστηκε στα Γιούρα, στη συνέχεια στο Παρθένι της Λέρου, στις φυλακές Αβέρωφ και Αίγινας. Απολύθηκε τον Απρίλη του 1971 από τις φυλακές του Ωρωπού. Επέστρεψε στην Κομοτηνή και βιοπόρισε εργαζόμενος σε εργολάβο δημοσίων έργων, μέχρι το Μάη του 1973, οπότε πέρασε στην παράνομη δουλειά. Πήρε μέρος στο 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ και εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, επίσης και στο 10ο Συνέδριο, ενώ στο 11ο Συνέδριο εκλέχτηκε στην Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή.

Δούλεψε δραστήρια στο αγροτικό - συνδικαλιστικό κίνημα για πολλά χρόνια, ήταν μέλος του Αγροτικού Συλλόγου και των Συνεταιρισμών της περιοχής του και εκλέχτηκε και στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ. Για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Επίσης, ήταν υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΚΚΕ από τις εκλογές του 1974 και για μια 20ετία.

Θερμά συλλυπητήρια από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Θεοδοσιάδη, στους συντρόφους και τους οικείους του, μνημονεύοντας τη σειρά υπεύθυνων κομματικών χρεώσεων, που ανέλαβε όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης και την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και τα στοιχεία της συνέπειας, της αγωνιστικότητας και της σεμνότητας, με τα οποία τίμησε μέχρι το τέλος της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του. «Στήριξε το Κόμμα στη δύσκολη περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών του 1989-1991 και αγωνίστηκε ενάντια στην οπορτουνιστική - φραξιονιστική δράση που εκδηλώθηκε στο ΚΚΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι «δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Η κηδεία του Θανάση Θεοδοσιάδη θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στους Προσκυνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου