Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΟ 95ο ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ AHEPA ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΑΣ 23-29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
AHEPA HELLAS DISTRICT 25 Chapter of Komotini “ORFEUS” No. HJ020

ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 25 Τμήμα Κομοτηνής “ΟΡΦΕΑΣ” No. HJ020

07/08/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΤΟ 95ο ΣΥΝΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ AHEPA ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΑΣ 23-29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Ένα από τα πιο πετυχημένα συνέδρια της μεγαλύτερης Παγκόσμιας Ελληνικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ τελείωσε με ιδιαίτερη επιτυχία. Συμμετείχαν παραπάνω από 450 εκλέκτορες που εκπροσώπησαν τα τμήματα των ανδρών γυναικών νέων και νεανίδων παγκόσμια.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από 8 άτομα εκ των οποίων οι τρείς από την Κομοτηνή, από μέλη της ΑΧΕΠΑ των Υιών του Περικλέους καθώς και των Θυγατέρων της Πηνελόπης.
Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας της ΑΧΕΠΑ ήταν ο Αντικυβερνήτης της Ελλάδος Ευστάθιος Κεφαλίδης. Επίσης, από την Κομοτηνή συμμετείχε η επικεφαλής των Θυγατέρων της Πηνελόπης για την Ελλάδα Μαρία Σοφιανού και από τους νέους ο Απόστολος Τζαμπάζης.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία συντονισμένα και οργανωμένα συμμετείχε ενεργά στις περισσότερες επιτροπές του Συνεδρίου καταθέτοντας τις απόψεις της Ελληνικής περιφέρειας μας και παρουσιάζοντας το έργο μας το οποίο αναγνώρισαν και οι περισσότεροι σύνεδροι ως πολύ σημαντικό και επιτυχημένο.
Η Περιφέρεια 25 της Ελλάδας με τα 35 τμήματά της μεγαλώνει γρήγορα και αποτελεί την καλύτερη γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και της Ομογένειας σε όλο τον κόσμο. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε, η Ελληνική Περιφέρεια, η στόχευση, η προοπτική που έχει αλλά και το τι έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο .
Οι Σύνεδροι της Οργάνωσης εξέλεξαν τον νέο Πρόεδρο για το 2017-2018 κ. Καρλ Χόλιστερ που αντικατέστησε τον πολύ άξιο κ. Ανδρέα Ζαχαριάδη ο οποίος και πρόσφατα επισκέφτηκε την Κομοτηνή. Επίσης, εξελέγει ο νέος Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης ο εκ Θεσσαλονίκης ιατρός ογκολόγος Δρ. Αλμπερτ Μπάριτς για την περίοδο 2017-2018. Ο Δρ. Αλπερτ Μπάριτς αντικατέστησε τον κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε μία εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία ως Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης.


AHEPA HELLAS DISTRICT 25 Chapter of Komotini “ORFEUS” No. HJ020

ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 25 Τμήμα Κομοτηνής “ΟΡΦΕΑΣ” No. HJ020

Το συνέδριο τίμησαν:
• Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος  • από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ο ομογενής Βουλευτής των Ρεμπουμπλικάνων κ. Κωσταντίνος Μπιλιράκης με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να τους προσκαλέσουμε στην Ελλάδα και στη Θράκη, καθώς και ο Βουλευτής των Δημοκρατικών κ. Ζακ Σπέις, ξάδελφος του νέου Προέδρου της ΑΧΕΠΑ • από την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος  • από την Κυπριακή Κυβέρνηση, ο Πρέσβης της Κύπρου Λεωνίδας Παντελίδης  • καθώς και ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ της Αυστραλίας κ. Πέτρος Γιαννούδης
Επίσης, βραβευτήκαν οι ομογενείς:
• κ. Γεώργιος Καλογρίδης Πρόεδρος της Walt Disney World Resort  • ο κ. Θεόφιλος Τασσόπουλος Πρόεδρος της Πολυεθνικής εταιρίας Chick-Fil-A και ο • κ. Πήτερ Μπάλτης ομογενής με μεγάλη φιλανθρωπική δράση και στην Κομοτηνή και με συνεχή παρουσία στο τμήμα της Κομοτηνής

Ο Πρόεδρος        Ο Γραμματέας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ       ΒΑΤΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου