Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Το να μαλώνεις είναι φυσικό. Το να κρατάς μούτρα και «πόζα» είναι κακό, μη παραγωγικό και ανούσιοΗ αξία της συμφιλίωσης
 

Οι σχέσεις - όλων των ειδών - δεν είναι μια ίσια γραμμή. Έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Τις καλές στιγμές αλλά και τις εντάσεις τους. Με λίγα λόγια χρειάζεται μια ψυχραιμία και όσο γίνεται πιο αντικειμενική ματιά σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Οι διαφωνίες ή οι καβγάδες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εξ ορισμού ως σημάδια ρήξης στη σχέση και αφορμές για ατέρμονες συζητήσεις και υπεραναλύσεις.

Οι συζητήσεις σαφώς συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της σχέσης αλλά και στο να «συστήνουμε» τον εαυτό μας συνεχώς στον σύντροφο μας αποκαλύπτοντας πτυχές της προσωπικότητας μας αλλά ακόμη και σε αυτές θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο.

Όριο υπάρχει και στη επιμονή μας να κρατάμε μούτρα, νεύρα και απόσταση από τον σύντροφο μας κάθε φορά που τσακωνόμαστε.
Η συμφιλίωση είναι πάντα η καλύτερη επιλογή και (επιγραμματικά) οι λόγοι είναι πολλοί:

*Η αρνητική διάθεση και σκέψη στον πρώτο που κάνει κακό είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Δηλητηριάζουν την καθημερινότητα μας και αποσπούν την προσοχή και την ενέργεια μας από πολύ πιο σημαντικά πράγματα.

*Το σπίτι και οι προσωπικές σχέσεις είναι το καταφύγιο μας από μια καθημερινότητα γεμάτη άγχος και συνεχή προσπάθεια. Αν «καταργήσουμε» αυτές τις συνθήκες οι ευκαιρίες μας να γεμίσουμε  τις μπαταρίες μας και να ησυχάσει το μυαλό μας περιορίζονται.

*Αν μας ενδιαφέρει ο σύντροφος μας και η καλή σχέση μαζί του το να κρατάμε αποστάσεις δεν βοηθάει και δεν εξελίσσει τη σχέση μας. Αντιθέτως, δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό κλίμα που καλλιεργεί τον εγωισμό και μας απομακρύνει από μια ισορροπημένη συμβίωση.

*Η απόφαση για συμφιλίωση μετά τον καβγά εγγυάται το καλύτερο σεξ!

*Αν δεν υπάρχει διάθεση να τα ξαναβρούμε τότε γιατί είμαστε μαζί;

*Ειδικά αν μιλάμε για σχέσεις που εμπεριέχουν παιδιά, η ανωτερότητα και η πολιτισμένη συμπεριφορά αποτελούν σημαντικό πρότυπο και έμμεσο τρόπο να διαμορφώσουμε σωστές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

*Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι μάλλον περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και είναι κρίμα να αφήνουμε λεπτομέρειες να πρωταγωνιστούν.      
            

Η συμφιλίωση είναι κάτι που στέκει και έχει αξία σε περιπτώσεις που διατηρούν… ένα επίπεδο. Οι σοβαροί, επαναλαμβανόμενοι  τσακωμοί με κοινό περιεχόμενο μάλλον χρήζουν άλλης, πιο βαθιάς αντιμετώπισης - και πάλι με άξονα την αξιοπρέπεια και τη διατήρηση χαμηλών τόνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου