Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Πολωνία – Ουγγαρία: Θέλουμε πατρίδες χριστιανικές και με εθνικές αξίες


Πολωνία – Ουγγαρία: Θέλουμε πατρίδες χριστιανικές και με εθνικές αξίεςΠολιτική συμμαχία με θρησκευτικούς όρους επιχειρούν να συγκροτήσουν Πολωνία και Ουγγαρία, σε μία περίοδο κατά την οποία βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση τους στο προσφυγικό, αλλά και για θέματα σεβασμού του Κράτους Δικαίου.
Οι δηλώσεις με προεκλογικό άρωμα, δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν στην Πολωνία είναι ενδεικτικές.

«Θεωρούμε ότι οι Πολωνοί και οι Ούγγροι έχουν μια κοινή διαδρομή, έναν κοινό αγώνα και έναν κοινό στόχο: να οικοδομήσουν και να υπερασπιστούν την πατρίδα έτσι όπως την θέλουμε, χριστιανική και με εθνικές αξίες» είπε ο Όρμπαν, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, κατά τα αποκαλυπτήρια μνημείου στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της Πολωνίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010.
Έσπευσε δε να διαβεβαιώσει ότι η Πολωνία μπορεί να υπολογίζει στην Ουγγαρία στις διαφωνίες της με τις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης της Πολωνίας, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βασίζεται σε ισχυρά έθνη-κράτη και πρόσθεσε ότι η κοινή πορεία της χώρας του με την Ουγγαρία θα οδηγήσει τα δύο αυτά κράτη στην ελευθερία.
Κάλεσε δε τους Ούγγρους πολίτες να στηρίξουν τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν με την ψήφο τους στις εκλογές της Κυριακής.
«Σε δύο ημέρες θα αποφασίσετε για την ελευθερία. Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία των εθνών είναι στενά συνδεδεμένη με το όνομα του Βίκτορ Όρμπαν όχι μόνο για τους Ούγγρους, αλλά και για τους Πολωνού» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου