Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Τον Λευκό Πύργο θέλουν τώρα οι Αλβανοί! Θέλουν και «αποζημιώσεις» 350 εκατ. Το κατάπτυστο προπαγανδιστικό βίντεο των γειτόνων μας


Μέχρι τον Λευκό πύργο θέλουν να φθάσουν οι Αλβανοί που σε ένα κατάπτυστο και αλυτρωτικό 30λεπτο ντοκιμαντέρ, ισχυρίζονται ότι τα αρχαία μνημεία της συμπρωτεύουσας χτίστηκαν από εκείνους!
Οι Αλβανοί ιστορικοί λένε ότι οι γείτονες μας
ήταν από τους πρώτους κατοίκους της πόλης.
Μάλιστα ο ιστορικός και ερευνητής Βάλτερ Στούλλα, ο οποίος αποκαλείται «ειδικός σε θέματα Αρχαίων» υποστηρίζει ότι «δεν τους συμφέρει (τους Έλληνες) να τα πουν για ιστορικούς λόγους»!
«Εδώ κτίστηκαν και οι βίλες των δυο μεγάλων αλβανών γαιοκτημόνων, Μεχμέτ και Αχμέτ Καπάντζη, κανείς δεν μιλά για την αλβανική τους καταγωγή» αναφέρουν για τη Βίλα Καπαντζή, οι οποίοι όμως ήταν εβραϊκής καταγωγής και δεν είχαν καμία σχέση με τους Αλβανούς!
Ζητούν αποζημιώσεις 35 εκατ.
Οι εθνικιστές Αλβανοί κάνουν λόγο και για «χαμένες περιουσίες τους» και μετά το «τσάμικο» ζήτημα δημιουργούν και ζήτημα «Σελανίκ» ή αλλιώς… ζήτημα Θεσσαλονίκης.
Όπως υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ «μόνο στη Θεσσαλονίκη οι αποζημιώσεις που αναλογούν στους Αλβανούς είναι 35 εκατομμύρια και δεν είναι τα μόνα, γιατί εκτός απο την Τσαμουριά που η ιστορία της είναι γνωστή και αδιαπραγμάτευτη, οι Αλβανοί έχουν περιουσίες σε όλη την Ελλάδα».
Διεκδικούν ακόμη και την… Κρήτη!
«Οι περιουσίες αυτές βρίσκονται στην Αθήνα με 190 περιουσιακά στοιχεία , στη Θεσσαλονίκη 115.Στα Γιάννενα 70.Σε Καβάλα, Κέρκυρα , Πάτρα,Φλώρινα, Αρτα , Ξάνθη,Κρήτη, Φιλιάτες, Κατερίνη και άλλα» ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ.
«Οι περιουσίες αυτές δεν υπάρχουν. Οι Αλβανοί εσκεμμένα συγχέουν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς» δηλώνει στο Star o διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Φάνης Μαλκίδης.
Μάλιστα έχουν βγάλει και κοστολόγιο για το ποσό των αποζημιώσεων. «Η αξία των περιουσιών στην Ελλάδα ανέρχεται στα 300 με 350 εκατομμύρια δολάρια» αναφέρει πάντως το ντοκιμαντέρ, ενώ ο Αλβανός ακαδημαϊκός Μπεκίρ Μέτα υποστηρίζει ότι «πρέπει να τεθεί ως βασικό ζήτημα στην επόμενη συνάντηση Ελλάδας – Αλβανίας»!
Μπορεί εμείς να γελάμε με τις ανιστόρητες καταγραφές που δεν πείθουν ούτε παιδιά Δημοτικού, όμως στην Αλβανία η συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλεται απο το μεγαλύτερο αλβανικό κανάλι και καθηλώνει κάθε Σάββατο εκατομμύρια τηλεθεατές οι οποίοι μαθαίνουν την ιστορία απο την ανάποδη και κάπως έτσι γεννιούνται οι αλυτρωτικές διαθέσεις.
«Η παραδοχή της αλήθειας μας βοηθάει να προχωράμε ενωμένοι» αναφέρει ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ Μαρίν Μέμα.
Πηγή: Himara.gr,star.gr,Youweekly.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου