Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

"Έφυγε" από κοντά μας η Νίκη Αντωνιάδου σύζυγος του τέως βουλευτή Τάκη Αντωνιάδη.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 86 ΕΤΩΝ


Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο στον Ιερό Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Κομοτηνή, στις 11.30 π.μ.
Μία από τις γυναίκες σύμβολο της πόλης μας, δυναμική, μοναδική, "έφυγε" από κοντά μας σήμερα Σάββατο 12 Μαΐου. Η Νίκη Αντωνιάδου, μία ξεχωριστή προσωπικότητα της τέχνης, της φιλαναγνωσίας, της εθελοντικής προσφοράς, πρωτοπόρος στην αφύπνιση των γυναικών μέσα από τη ΧΕΝ -της οποίας υπήρξε πρόεδρος επί σειράς ετών. Άφησε το στίγμα της ως ευγενής άνθρωπος, πετυχημένη γυναίκα και σύζυγος του τέως βουλευτή Τάκη Αντωνιάδη.

Για την απώλεια της Νίκης Αντωνιάδου, γράφει η Σοφία Μενεσελίδου, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. 
""Σ' αγγέλους επαρείγγηλα την έννοια σου να έχουν. Μα μου' παν πώς οι άγγελοι αγγέλους δεν προσέχουν."
     Σήμερα η μέρα ξημέρωσε σκληρή, μ' ένα άγγελμα θανάτου και μια απέραντη θλίψη να την αμαυρώνει και να φωλιάζει στα έγκατα της ψυχής: η Νίκη η Αντωνιάδου εγκατέλειψε τα εγκόσμια "κι ανέβηκε στα Ηλύσια Πεδία της Μνήμης εν μέσω Δικαίων."
    Ήταν οικογενειακή φίλη των γονιών μου, αυτή κι ο εξαίρετος σύζυγός της, ο κύριος Τάκης Αντωνιάδης, ο παλιός βουλευτής της Ένωσης Κέντρου στον Νομό μας. Την πρωτογνώρισα εκ του σύνεγγυς τον Μάιο του 1998, όταν μου τηλεφώνησε εκ μέρους της Ομάδας Βιβλίου της ΧΕΝ Κομοτηνής, για να μου προτείνει να είμαι η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας Βιβλίου. Έκτοτε, οι δρόμοι μας ανταμώνονταν διαρκώς.
    Πάντα πνευματικά εγρηγορούσα, με την ασπίδα της συμμετοχής σε όλα τα σημαντικά πολιτιστικά τεκταινόμενα της πόλης στο προσκεφάλι της.
   Επέλεξε συνειδητά να χαράξει τη διαδρομή του βίου της με όχημά της το πνεύμα, τη συντροφικότητα των ενεργών πολιτών και την αγαπητική ομορφιά της υπέροχης οικογένειας, που αυτή δημιούργησε και στέριωσε με γερά θεμέλια φροντίδας και συνεχούς επιμέλειας.
   Γέρασε όλβια, πλάθοντας το σύμπαν της ύπαρξής της με τα υλικά της εναντίωσης στην παραίτηση και στην πνευματική νωχελικότητα, που επιφέρει το γήρας και ο πανδαμάτωρ χρόνος.
   Κάθε φορά που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν της επέτρεπαν να παρακολουθήσει μια ομιλία μου, μου τηλεφωνούσε με τον σύζυγό της κι αφού μου μιλούσε ένθερμα κι εγκάρδια για τον θετικό απόηχο που είχε φτάσει στ' αυτιά της, μου ζητούσε το κείμενό μου, για να το διαβάσει αντάμα με τον σύντροφο της ζωής της.
      Θα φυλάξω για πάντα στον νου και στην καρδιά μου " σαν δυο χάντρες, θάλασσες τρυφερότητας" το γαλάζιο βλέμμα της, που φωτίζονταν με νεανικό ενθουσιασμό και ακράδαντη  σιγουριά, όταν μιλούσε για τα σπουδαία του κόσμου τούτου: την υπεροχή του πνεύματος, την αναγκαιότητα της συλλογικότητας, την καλλιμορφία της αγάπης και της οικογένειας.
   Καλό της ταξίδι! Να'ναι γαλήνια και αναπαυμένη η επιστροφή της στον κόσμο των Αγγέλων. Η συλλογική μνήμη αυτής της πόλης την έχει ήδη εγγράψει με αγαπητική ευγνωμοσύνη στην καρδιά της.
Σοφία Μενεσελίδου, Δημοτική Σύμβουλος Κομοτηνής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου