Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Το σκυλί της δάγκωσε άνθρωπο κι αυτή... «ΔΑΓΚΩΘΗΚΕ» απ΄τον Άρειο Πάγο!
Ορθή και με τη βούλα του Αρείου Πάγου ήταν η ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή που επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτρια σκύλου ο οποίος δάγκωσε ενα 3χρονο παιδί αλλα και την μητέρα του που προσπάθησε να το βοηθήσει.
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή που έχει επιβληθεί σε ιδιοκτήτρια Λαμπραντόρ, επειδή ο σκύλος της δάγκωσε παιδί 3 ετών και την μητέρα του που πήγε να το σώσει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας το ανήλικο παιδί έπαιζε έξω από την αυλή του σπιτιού που είχε έναν σκύλο ράτσας λαμπραντόρ. Όταν πλησίασε τα κάγκελα το λαμπραντόρ του επιτέθηκε και το ίδιο έκανε και στη μητέρα που έτρεξε να το βοηθήσει.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ιδιοκτήτρια του σκύλου δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη επίθεση του σκύλου σε περαστικούς.
Ως εκ τούτο το δικαστήριο την κήρυξε ένοχη, για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή σε βάρος του ανήλικου και της μητέρας του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή.
Η ιδιοκτήτρια άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής για εκείνην απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ωστόσο το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση κρίνοντας ότι είχε σαφή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Τέλος, στην ιδιοκτήτρια του σκύλου επιδικάστηκε η δικαστική δαπάνη των 250 ευρώ, καθώς και 500 ευρώ για την δικαστική δαπάνη του ανήλικου και της μητέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου