Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Αισιόδοξος Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα σε Τσίπρα-Για 3 νέα ονόματα μιλούν οι Αλβανοί


Αισιόδοξους τόνους για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα εμφανίστηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι ακόμη γίνονται συνομιλίες και μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες θα τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα.
«Αυτές τις μέρες θέλω να είναι ημέρες επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Δεν περέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις, όταν συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες θα γίνουν άμεσα γνωστές στον κόσμο», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.
Όπως αναφέρουν τα σκοπιανά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Ζάεφ επανέλαβε ότι  τον τελικό λόγο για το θέμα θα έχουν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος.
Την ίδια ώρα, βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, ο Αρτάν Γκρούμπι,υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι που, όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα.
Ο βουλευτής ανέφερε ότι «στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα που πρότεινε ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αλλά και κάποιες άλλες δημιουργικές προτάσεις, όπως «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρουσόβου», «Δημοκρατία Σύγχρονης Μακεδονίας» και «Δημοκρατία Ευρωπαϊκής Μακεδονίας»».

Αισιόδοξος Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα σε Τσίπρα-Για 3 νέα ονόματα μιλούν οι Αλβανοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου