Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Όταν οι γιατροί είδαν τον υπέρηχο τους είπαν να κάνουν έκτρωση. Εκείνοι χαίρονται που δεν τους άκουσαν…


Ένα μωράκι που οι γιατροί περίμεναν να πεθάνει λίγο μετά την γέννα του αφού γεννήθηκε με σοβαρές παραμορφώσεις στο πρόσωπο, σε λίγο θα γιορτάσει τα τρίτα της γενέθλια.

Οι γιατροί συμβούλεψαν στην μητέρα της Helianny, Soleannys Lugo, 34, να διακόψει την εγκυμοσύνη της αφού ο υπέρηχος του 4ου μήνα έδειξε πως η κόρη της είχε πολύ σοβαρές παραμορφώσεις στο πρόσωπο.
Ωστόσο, η Lugo αποφάσισε να δώσει στην κόρη της μία ευκαιρία στην ζωή. Ενώ ήταν στην μήτρα, ο εγκέφαλος της Helianny, τα μάτια και η μύτη δεν αναπτύχθηκαν σωστά, είχε πρόβλημα στα χείλια, το ένα πόδι και ενωμένα δάχτυλα.
Σκληροί άγνωστοι λένε πως η Helianny, που δεν έχει ξεκάθαρη διάγνωση, είναι ένα «φρικτό πράγμα» και πως θα έπρεπε να είχε κάνει έκτρωση επειδή είναι ‘άσχημη.’
Η Lugo όμως λέει πως γέμισε αγάπη και εκτίμηση για την κόρη της την στιγμή που την αντίκρισε, λέγοντας: «Πιστεύω πως η Helianny ήρθε στον κόσμο για να μας διδάξει να μην τα παρατάμε.»
Οι γονείς της, που είναι από την Βενεζουέλα, προσπαθούν να βρουν τα χρήματα που θα χρειαστούν για τις μελλοντικές της επεμβάσεις για να μπορέσει η κόρη τους να περπατήσει, να μιλήσει και να είναι όσο πιο ανεξάρτητη γίνεται.
«Παρόλο που μας είπαν πως θα ήταν φυτό, κατάλαβα πως δεν ήταν επειδή με κλοτσούσε. Ανταποκρινόταν σε ερεθίσματα, όταν της μιλούσα με κλοτσούσε και της αρέσει πολύ η μουσική.»
Εκτός από τις παραμορφώσεις, η μικρή είχε και υδροκεφαλία, που προκαλεί συγκέντρωση υγρών στον εγκέφαλο.
Μιλώντας για την κόρη της, η Lugo είπε: «Τις πρώτες μέρες δεν ήθελα κανείς να την δει, μέχρι να αποδεχτώ τι έχει συμβεί. Δεν ήθελα να την κοιτούν σαν εξωγήινο ή να την λυπούνται.»
«Μερικές μέρες μετά αποδέχτηκα πως ήταν διαφορετική. Δεν μετανιώνω που την γέννησα και την αγαπώ τόσο πολύ που αν έπρεπε να αποφασίσω ξανά, θα έπαιρνα την ίδια απόφαση.»
«Πολλοί λένε πως δεν με νοιάζει το μέλλον της Helianny και πως θα έπρεπε να σκεφτώ τι θα κάνει όταν δεν θα είμαστε πια εγώ και ο πατέρας της να την προσέχουμε.»
«Προσπαθώ να τους αγνοώ αλλά φυσικά το σκέφτομαι αυτό. Προς το παρόν ζούμε στο τώρα και θα αντιμετωπίσουμε κάθε θέμα στην ώρα του.»
«Κανείς δεν ξέρει το μέλλον και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε την Helianny όσο πιο ανεξάρτητη γίνεται.»
Μέχρι σήμερα, η Helianny έχει υποβληθεί σε 4 επεμβάσεις. Οι πρώτες δύο ήταν για να αφαιρεθεί υγρό από τον εγκέφαλό της, ενώ η τρίτη έγινε στο πόδι της και η τέταρτη στα χείλια.
«Στο μέλλον εύχομαι να βρούμε τα χρήματα για να κάνουμε τις απαραίτητες επεμβάσεις. Ονειρεύομαι να την δω να περπατάει, να μιλάει και να είναι ανεξάρτητη.»
«Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα της ζωής μου και πιστεύω πως η Helianny είναι ένας άγγελος. Ήρθε να μας διδάξει να μην τα παρατάμε και να πολεμάμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου