Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Θάνος Ασκητής: Πώς να απολαύσετε περισσότερο το στοματικό σεξ


 Θάνος Ασκητής:  Πώς να απολαύσετε περισσότερο το στοματικό σεξ
Για πολλές γυναίκες το στοματικό σεξ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σεξουαλικής τους ζωής και αρκετά συχνά, μοναδικό τρόπο για να φτάσουν σε οργασμό. 
 
Για άλλες πάλι, αποτελεί μέχρι και σήμερα, ζήτημα ταμπού και έτσι, αποφεύγουν να το δοκιμάσουν ή και αν το κάνουν, δεν μπορούν να το απολαύσουν.
 
Και δεν αναφέρομαι στο να κάνει μία γυναίκα στο σύντροφό της στοματικό σεξ, αλλά το αντίστροφο.
 
Είτε γίνεται κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών παιχνιδιών, δηλαδή πριν τη διείσδυση είτε ως αυτόνομη σεξουαλική πράξη, αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο απολαυστικά κομμάτια του σεξουαλικού παιχνιδιού, τόσο για τη γυναίκα όσο για τον άνδρα.
 
Και αυτό γιατί, ο άνδρας έχει την ευκαιρία να ικανοποιήσει τη σύντροφό του, να της δείξει πόσο την ποθεί και να νιώσει έτσι, και ο ίδιος σιγουριά πως «κάνει σωστά τη δουλειά του», ενώ η γυναίκα, μπορεί να αντλήσει έντονη ηδονή και ευχαρίστηση από αυτό.

Βασική προϋπόθεση όμως για να συμβεί αυτό, είναι να νιώθει πρώτα απ ΄ όλα άνετα η γυναίκα απέναντι στο σύντροφό της.
 
Το στοματικό σεξ, μπορεί να φέρνει πιο κοντά το ζευγάρι, να αυξάνει την οικειότητα, την εγγύτητα, όπως και την πιθανότητα οργασμού, ωστόσο, πολλές φορές γεμίζει τις γυναίκες άγχος, αγωνία, ακόμα και φόβο.
 
Ιδιαίτερα, στις περιπτώσεις, όπου δεν νιώθουν άνετα με το σώμα τους και δεν έχουν εξοικειωθεί με την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων και την σεξουαλική τους λειτουργία, η πιθανότητα να καταστεί το στοματικό σεξ μία δυσάρεστη εμπειρία, είναι αυξημένη.
 
Ταυτόχρονα, πολλές γυναίκες αγχώνονται σχετικά με την εικόνα, τη μυρωδιά ή τη «γεύση» που μπορεί να έχει το αιδοίο τους. Αυτό τις γεμίζει επιπρόσθετο άγχος και έτσι, δεν μπορούν να αφεθούν στο σεξουαλικό παιχνίδι με το σύντροφό τους.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις, όπου οι γυναίκες θέλουν να τους κάνουν οι σύντροφοί τους στοματικό σεξ, αλλά εκείνοι δεν παίρνουν την πρωτοβουλία. Αυτές με τη σειρά τους διστάζουν ή αποφεύγουν να το ζητήσουν και έτσι, περιορίζονται και αφήνουν στην άκρη τα «θέλω» τους, μόνο και μόνο από ντροπή ή αμηχανία.
 
Άλλες πάλι, παραδέχονται πως δεν τους αρέσει, όπως το κάνει ο σύντροφός τους, αλλά συγχρόνως, αρνούνται να του δώσουν κάποια οδηγία ή να του ζητήσουν με ευγενικό τρόπο να αλλάξει κάτι στις κινήσεις του.
 
Αυτό μπορεί να συμβαίνει, είτε από φόβο μήπως τον προσβάλουν, τον θυμώσουν ή τον χάσουν είτε επειδή πραγματικά μία γυναίκα δεν γνωρίζει καλά το σώμα της και τη σεξουαλική της λειτουργία.

Σε κάθε περίπτωση, το στοματικό σεξ μπορεί να γίνει μια απόλυτα απολαυστική εμπειρία, αρκεί να αφεθείτε και εσείς. Άλλωστε, σχεδόν το 80% των γυναικών φτάνει σε οργασμό μέσω της διέγερσης της κλειτορίδας.
 
Επομένως, μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον καλύτερο τρόπο, για να φτάσετε πιο κοντά στην οργασμική κορύφωση;
 
Αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι πως όταν νιώθετε πρώτα εσείς άνετα με το σώμα σας και ειδικά με τα γεννητικά σας όργανα, τότε δεν θα νιώθετε αμήχανα στις ερωτικές σας στιγμές με το σύντροφό σας.
 
Γι’ αυτό φροντίστε για την υγιεινή σας, κοιτάξτε, αγγίξτε, χαϊδέψτε και μόνη σας τα γεννητικά σας όργανα και το κυριότερο, συζητήστε ανοιχτά με το σύντροφό σας για το τι σας αρέσει και τι όχι, τι σας προβληματίζει, για το τι θέλετε και καλλιεργείστε ένα κλίμα εμπιστοσύνης που θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά και θα σας βοηθήσει και τους δύο να κάνετε το σεξ ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία.

* Δρ Θάνος Ασκητής ,ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συμβουλευτική γραμμή επικοινωνίας 77 77 28 77

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου