Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Ο Σκοπιανός Πρόεδρος δεν υπογράφει τη συμφωνία: «Είναι πατριωτικό να τα παίρνουν όλα οι Έλληνες;»


Ο Σκοπιανός Πρόεδρος δεν υπογράφει τη συμφωνία: «Είναι πατριωτικό να τα παίρνουν όλα οι Έλληνες;»Το απόγευμα της Τετάρτης ο Σκοπιανός εθνικιστής με… περικεφαλαία πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σε διάγγελμά του ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία για το ονοματολογικό μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας.
Ο φιλότουρκος, ρωσόφιλος και ψευδοαρχαιομακεδονιστής Ιβάνοφ δήλωσε ότι πρόκειται για μια «απαράδεκτη συμφωνία» και ότι δεν θα νομιμοποιήσει αυτή την «επιζήμια συμφωνία».
Υποστήριξε επίσης ότι «η συμφωνία παραβιάζει τη συνταγματική τάξη και το νομικό καθεστώς».
«Είναι πατριωτικό να τα παίρνουν όλα οι Έλληνες και να μην παίρνουμε τίποτα εμείς;», δήλωσε ο Ιβάνοφ.
«Η συμφωνία ποδοπατά την διαθήκη των προγόνων μας για μία και αδιαίρετη Μακεδονία και διαγράφει την 27χρονη πορεία μας», τόνισε, σε μια ευθέως αλυτρωτική αποστροφή που διεκδικεί ελληνικά και βουλγαρικά εδάφη.
Μια τέτοια δήλωση ερμηνεύεται ως ευθέως εχθρική. Ο αρχηγός ενός γειτονικού κράτους διεκδίκησε εδάφη της πατρίδας μας.
«Οι άνθρωποι όπου κι εάν βρίσκονται, δεν θα φοβηθούν. Η απόφασή μου είναι τελειωτική και δεν θα με εκφοβίσουν με απειλές και εκβιασμούς», δήλωσε ο Ιβάνοφ.
Αντιλαμβάνεστε ότι μετά και αυτή την εξέλιξη, τα Σκόπια κινδυνεύουν να εισέλθουν σε μια νέα περίοδο αποσταθεροποίησης.
Εύλογο είναι το ερώτημα εάν η σκοπιανή αντιπολίτευση με τις περικεφαλαίες αποφασίζει να κρατήσει αυτή τη στάση από μόνη της ή υποκινούμενη από ξένες δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου