Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Απελαύνει ιμάμηδες και κλείνει τεμένη ο ΚουρτςΑπελαύνει ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό ενώ κλείνει επτά τεμένη, προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ» ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς καθώς, όπως διαμηνύει, το Ισλάμ δεν έχει θέση στην Αυστρία.

Σύμφωνα με όσα είπε, η απόφαση αυτή συνδέεται με την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αναπαράσταση από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές μιας μάχης της οθωμανικής ιστορίας σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βιένης, που συνδέεται με την τουρκική κοινότητα.
Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το κεντροαριστερό περιοδικό Falter απεικονίζονται αγόρια ντυμένα με στολή παραλλαγής να περπατούν σε παράταξη, να χαιρετούν στρατιωτικά και να κρατούν τουρκικές σημαίες μπροστά από ένα πλήθος άλλων παιδιών, ενώ σε άλλες κάποια παιδιά φαίνονται να κείτονται στο έδαφος προσποιούμενα τα θύματα της μάχης, με τα σώματά τους καλυμμένα από την τουρκική σημαία.
Το εν λόγω τέμενος διαχειρίζεται η Ισλαμική, Τουρκική Ένωση της Αυστρίας (Atib), που συνδέεται άμεσα με την Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Θεμάτων (Diyanet). H Atib είχε χαρακτηρίσει την αναπαράσταση «ιδιαίτερα λυπηρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου