Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Θέλετε περισσότερο σεξ; Δείτε τι πρέπει να κάνετε Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς μελέτησαν τη συχνότητα σεξουαλικής επαφής μεταξύ 210.000 σεξουαλικά ενεργών γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας και εντόπισαν έναν άγνωστο μέχρι σήμερα παράγοντα που επηρεάζει τη συχνότητα του σεξ στα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, η συστηματική χρήση αντισύλληψης συσχετίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στο σεξ.
Από τις γυναίκες που δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν κάποια μέθοδο αντισύλληψης, ποσοστό 90% ανέφερε ότι έχει κάνει σεξ μέσα στις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν αντισύλληψη ήταν 72%.

Τα ευρήματα πιθανώς υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν αντισύλληψη καταφεύγουν στην αποχή από το σεξ ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.
Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Σούζαν Μπελ, αναφέρει ότι τα ευρήματα θα πρέπει να ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερες γυναίκες να αποκτήσουν μια πιο υγιή και ασφαλή σεξουαλική ζωή.
«Θέλουμε οι γυναίκες να έχουν καλύτερη, πιο υγιή και πιο ασφαλή σεξουαλική ζωή, διαχωρίζοντας το σεξ από την εγκυμοσύνη και την αναπαραγωγή. Αυτό ακριβώς κάνει η αντισύλληψη», τονίζει η Μπελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου