Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Κομοτηνή: Γεμίσαμε σώγαμπρους και σώνυφες.
Πολλοί, και ιδιαίτερα φοιτητές και φοιτήτριες, όταν ερχότανε κάποτε στην Κομοτηνή για πρώτη φορά κλαίγανε.
Όμως δεν άργησε να έρθει η ώρα να φύγουν και τότε πάλι κλαίγανε που αφήνανε αυτό τον ευλογημένο τόπο.
Τα περιστατικά παρά πολλά. Όπως και παρά πολύ μείνανε για πάντα εδώ.
Κάνανε οικογένειες και αγαπήσανε αυτόν τον τόπο ο οποίος από τα παλιά χρόνια τους αγκάλιασε και τους έδωσε τα μεγαλύτερα αξιώματα….
Ε!!! τι να κάνουμε έτσι είναι οι καλοί άνθρωποι!!!
Ένας από αυτούς τους σώγαμπρους όμως δεν είχε την ίδια τύχη με τους άλλους, γιατί έμπλεξε με μια κοπελίτσα όμορφη και ωραία, έμεινε η κοπέλα έγκυος και όλα πηγαίνανε καλά μέχρι που ανακάλυψε ότι η οικογένεια της κοπέλας ήταν για να τραβάς το γιακά σου! Αυτός φαντάστηκε ότι χτύπησε φλέβα χρυσού γιατί ο μελλοντικός πεθερός
του τα «έκοβε» πολλά και έλεγε ότι ήταν μεγάλος και τρανός και ότι έχει τον τρόπο να «διαφεντεύει» τον τόπο!!!
Δεν άργησε όμως η μέρα που δήθεν κάτι έκτακτο συνέβη και ζήτησε δανεικά από τον μέλλοντα γαμπρό!!!
Δεν είχε το παλικάρι όσα του ζήτησε ο καταφερτζής πεθερός του και πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του και ζήτησε από αυτόν δανεικά για να διευκολύνει τον πεθερό του!!! Και φυσικά δεν τα έδωσε πίσω ποτέ αν και πέρασε καιρός.
Κάποτε σε ένα καφενείο έτυχε πάνω σε μια κουβέντα που είχαν ανοίξει και λέγανε (και τι δεν λέγανε) οι θαμώνες χωρίς να ξέρουν ότι είναι ο γαμπρός του «καταφερτζή  φτωχοδιάβολου απατεώνα» με τα δήθεν πολλά λεφτά και τις πολλές γνωριμίες που θα τον έκανε και βουλευτή τον γαμπρό!!!
Την άλλη μέρα το πρωί μάζεψε τα μπογαλάκια του και όπου φύγει φύγει…
Πήγε στον τόπο του κάπου στη Μακεδονία, τα είπε όλα στους δικούς του και από τότε δεν ξαναπάτησε το πόδι του στην Κομοτηνή.
Φυσικά δεν μάθαμε αν αναγνώρισε το παιδί ή όχι, το οποίο ζει εδώ και μεγαλώνει σε μια οικογένεια με δανεικά και απατεωνιές!
Δεν μπορέσαμε να κάνουμε έναν σώγαμπρο ακόμα, όμως μας άφησε ένα παιδί πίσω το οποίο μεγαλώνει μέσα στην οικογένεια με τον παππού που κάθε μέρα προσπαθεί να κοροϊδέψει κανέναν για να μεγαλώσει το παιδί που δεν φταίει σε τίποτα!
Όλα τα παραμύθια δεν έχουν καλό τέλος!
Αμαρτίες γονέων που λένε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου