Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σύσκεψη φορέων στην Καβάλα για το παραεμπόριο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
127719-simple-black-square-icon-social-media-logos-mail

Γ. Κακουλίδη 1, ΤΚ  691 32 , Κομοτηνή
simboli_info
Ευγενία Εξακοΐδου
phone-solid
2531352150
FAX_logo
2531352155
email_logo
ANd9GcQ0nKmgaXv-uem6PZMKQfuM7yLc8kg3P4Ax6nd7nJS4vDteaX71fw
Κομοτηνή,13/7/2018


Προς
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
 
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη φορέων στην Καβάλα για το παραεμπόριο
Σε σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Καβάλας υπό τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα με θέμα τη «Συμβολή του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» συμμετείχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, ο Εκτελεστικός Υπεύθυνος του ΣΥΚΕΑΑΠ κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού ΑΜΘ κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.
Με το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘκ.Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος του ΣΥΚΕΑΑΠ κ. Δημήτρης Αυλωνίτης υπέγραψαν κοινή απόφαση επιχειρησιακής συνεργασίας για την συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων με στόχο την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Μέτιος τόνισε ότι το παραεμπόριο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει την τοπική επιχειρηματικότητα και το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέχρι σήμερα. Επισήμανε ότι για τον περιορισμό του απαιτείται πολιτική βούληση, θεσμικό πλαίσιο και συστηματικοί έλεγχοι και εξέφρασε την ελπίδα αυτή τη φορά να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Κλείνοντας, ο κ. Μέτιος υπογράμμισε ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι η πρώτη Περιφέρεια που υπογράφει κοινή απόφαση επιχειρησιακής συνεργασίας με το ΣΥΚΕΑΑΠ και διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της θα είναι στη διάθεση του ΣΥΚΕΑΑΠ στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της παράνομης διακίνησης προϊόντων.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου