Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Ήταν ένας Όμορφος Άντρας Μέχρι που ο Καρκίνος τον «Χτύπησε» στο Πρόσωπο. Μόλις Δείτε ΠΩΣ Είναι Σήμερα, θα Δακρύσετε!


Ένας επιζώντας καρκίνου που έχασε την μύτη, το μάγουλο και το μάτι του έχει βάλει προσθετικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπό του – που πρέπει να κολλάει με κόλλα.

Ο Sylvain Pharand έμαθε πως είχε μόλις έξι μήνες ζωής όταν οι γιατροί του είπαν πως μία κύστη που είχε στο αριστερό του ρουθούνι του ήταν στην πραγματικότητα καρκίνος της μύτης και των λεμφαδένων.
Ωστόσο, μετά από μία εξαντλητική μάχη που κράτησε δέκα χρόνια και περιέλαβε 125 συνεδρίες ραδιοθεραπείες, ο πατέρας από το Montreal κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο.
Αλλά ο 55χρονος, που κάποτε είχε μία τρύπα στο πρόσωπό του, έμεινε χωρίς μύτη, αριστερό μάτι και μάγουλο εξαιτίας της τραυματικής δοκιμασίας του.
Πήρε ένα προσθετικό προσώπου πριν δύο χρόνια αλλά λόγω του βάρους του συχνά έπεφτε, με αποτέλεσμα να φοβάται κάθε φορά που έβγαινε έξω.
Τα σκληρά σχόλια τον έχουν κάνει να προτιμάει να μείνει σπίτι μέχρι να πάρει νέο προσθετικό που θα κρατιέται με μαγνήτες.
Μιλώντας για την δοκιμασία του, είπε: «Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, δεν έχω κανένα ίχνος καρκίνου, αλλά ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος.»
Ο Pharand είχε διαγνωστεί με καρκίνο στην επέτειο του γάμου του με την Marie- Josée Fréchette το 2008.
Είπε: «Έβλεπα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήξερα πως δεν ήταν φυσιολογικό αλλά δεν ήξερα πόσο επικίνδυνος ή εξελιγμένος ήταν ο όγκος.»
Πέρυσι σταμάτησε τις θεραπείες αφού δεν βρέθηκε άλλος όγκος. Είχε αφαιρέσει το αριστερό του ρουθούνι το 2010 λόγω δυσκολιών στην αναπνοή.
Το αναδόμησε με δέρμα από το μέτωπό του, αλλά μετά εμφανίστηκε ένας άλλος όγκος στο εξωτερικό του κομματιού που είχε αναδομηθεί.
Οι χειρούργοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν εντελώς την μύτη το 2010. Αλλά μετά, ένας άλλος όγκος εμφανίστηκε κοντά στην τρύπα δίπλα από το μάτι του.
Δύο χρόνια μετά, το 2014, έπρεπε να αφαιρέσει το αριστερό μάγουλο και μάτι σε μία απελπισμένη προσπάθεια να απαλλαγεί από τον καρκίνο.
Μετά, υποβλήθηκε σε επέμβαση για να βάλει μόσχευμα δέρματος και να κρύψει το επηρεασμένο κομμάτι του προσώπου του – χρησιμοποιώντας δέρμα από τον αριστερό του μηρό.
«Προς το παρόν θέλω να αναδομήσω το μάγουλο και το μάτι μου με δέρμα από τα πόδια μου και μία τεχνητή πρόσθεση.»
«Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Ωστόσο, το προσθετικό ήταν πολύ βαρύ και δεν έμενε στην θέση του με κόλλα.»
«Τώρα, θέλω να αγοράσω καινούργιο που να στηρίζεται με μαγνήτες.»
«Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί και έχουν κατανόηση. Ωστόσο, άλλοι με κοιτάνε επίμονα και με κάνουν να νιώθω τόσο άβολα που δεν θέλω να βγω από το σπίτι.»
Θέλει να μαζέψει χρήματα για να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών μετά την ραδιοθεραπεία, που δεν καλύπτει το σύστημα υγείας του Καναδά.
Εκτός από αυτό, μαζεύει και χρήματα για να μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρό του και να πάει στην Χαβάη με την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου