Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Αυτά είναι τα email του Φρουζή της Novartis που «καίνε» τον Μητσοτάκη

Αυτά είναι τα email του Φρουζή της Novartis που «καίνε» τον Μητσοτάκη
Την πεπατημένη της σιωπής και παντελούς απουσίας απαντήσεων για τις νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τον Κωνσταντίνο Φρουζή ακολουθεί ο Πρόεδρος της ΝΔΚυριάκος Μητσοτάκης.
Επαναλαμβάνοντας την τακτική που είχε ακολουθήσει και για την αποκάλυψη της offshore, η οποία χρηματοδότησε μέσα στο 2017 την εταιρία τόσο της Μαρέβας Μητσοτάκη όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ για δεύτερη μέρα αρνούνται να σχολιάσουν τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Documento για το email με το οποίο ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Φρουζής κανόνιζε δείπνο στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Αύγουστο του 2015 με διευθύνοντες συμβούλους πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σε σημερινή της συνέντευξη έκανε λόγο για «λάσπη από τα υπόγεια του Μαξίμου», αρνούμενη να απαντήσει ή να σχολιάσει τις αποκαλύψεις.
Πόσο θα συνεχιστεί η αφωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις σχέσεις του με τον Κ. Φρουζή, αναρωτιέται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτησή της στο twitter, μετά τις νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
«Τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων στις 16/03 για τη φοβερή «αποκάλυψη» ότι ο Φρουζής ζητούσε συνάντηση από Τσίπρα, που δεν έγινε ποτέ. Άκρα του τάφου σιωπή σήμερα για τα emails, τα δείπνα και τις στενές σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη. Πόσο θα συνεχιστεί, όμως, η αφωνία του ίδιου του κ. Μητσοτάκη;» έγραψε η Ρ. Σβίγκου, η οποία παραθέτει και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Φιλελεύθερος» της 16ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε πει πως ούτε γνώριζε ούτε είχε καμία σχέση με τον ισχυρό άνδρα της Novartis, ο πρώτος εμφανίζεται όχι μόνο να τον γνωρίζει αλλά και να είναι αυτός που ανέλαβε να τον προωθήσει ως «καλό βιογραφικό» όταν τερμάτισε την καριέρα του στη φαρμακευτική.
Τα mails που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento αποδεικνύουν τη φιλική σχέση μεταξύ Μητσοτάκη και Φρουζή η οποία ξεκινάει από τις πολιτικές συμπάθειες και φτάνει έως τη διοργάνωση δείπνων με αφρώδη οίνο για χάρη του αρχηγού της ΝΔ.
Αποδεικνύεται πως για δεύτερη φορά (η πρώτη αφορά τον Χριστοφοράκο) ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στενές σχέσεις με πολυεθνική που απομύζησε και έβλαψε το ελληνικό δημόσιο.
Οπως προκύπτει από την ημερομηνία του δείπνου αλλά και το γεγονός πως όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν δήλωσαν, κατά τον Φρουζή, τη στήριξή τους στο Μητσοτάκη, επρόκειτο για τη στήριξη του δικού του ανθρώπου.
Την ώρα που διοργανωνόταν τα πάρτι της κλοπής του δημοσίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζούσε στα δικά του πάρτι είτε με τον Χριστοφοράκο είτε με τον Φρουζή.
Αν πρόκειται για απλή κοινωνική σχέση, το ερώτημα είναι γιατί την έχει αποκρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ. Δηλαδή γιατί αποκρύπτει από τον κόσμο πως η επίσημη άποψη της ΝΔ ότι το Novartis-gate είναι σκευωρία συμπορεύεται με ένα άλλο πραγματικό στοιχείο, πως ο πρωταγωνιστής είναι στενός φίλος και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οταν ο Μητσοτάκης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, υποστηρίζει την αλήθεια ή τον φίλο και δικό του άνθρωπο Φρουζή; Πρέπει να απαντήσει αν η πολιτική του στάση σχετίζεται με τις προσωπικές σχέσεις που είχε ο ίδιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis και φυσικά να πει μέχρι πού είχαν φτάσει αυτές οι σχέσεις.
Από τον Απρίλιο του 2018, όταν η δικογραφία της Novartis που αφορούσε τα πολιτικά πρόσωπα (Σαμαράς, Γεωργιάδης, Στουρνάρας κ.ά.) επέστρεψε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, οι αμερικανικές Αρχές και το FBI άρχισαν να ερευνούν επισταμένα τα περιουσιακά στοιχεία και τη σχέση των πολιτικών αυτών προσώπων με την πολυεθνική.
Ως εκείνη τη στιγμή οι Αμερικανοί είχαν επιλέξει να είναι διακριτικοί για να μην κατηγορηθούν ότι βάλλουν κατά πολιτικών προσώπων για ένα θέμα που απασχολούσε την ελληνική Βουλή.
Με την επιστροφή της δικογραφίας σε εισαγγελικά χέρια θεώρησαν πως το θέμα τοποθετείται σε επίπεδο διακρατικής συνεργασίας αρμόδιων υπηρεσιών και μόνο.
Κάποιοι από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα έχουν ήδη καταθέσει στο FBI παρουσία Αμερικανού εισαγγελέα στην Αυστρία.
Στις συναντήσεις αυτές μάρτυρας ενημέρωσε το FBI για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis.
Ως εκείνη την ώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν απλώς ο πρόεδρος ενός κόμματος που τα στελέχη του είχαν εμπλακεί στην υπόθεση από τους μάρτυρες και γι’ αυτό είχε επιλέξει τη γραμμή της στήριξής τους. Οι Αμερικανοί πράκτορες όμως βρέθηκαν μπροστά σε στοιχεία που συσχέτιζαν τον Μητσοτάκη απευθείας με τον Φρουζή.

Τα mail της βαθιάς φιλίας

Οσα κατέθεσαν οι μάρτυρες επιβεβαιώνονται από στοιχεία στους σκληρούς δίσκους της Novartis και του ίδιου του Κ. Φρουζή που έχουν κατασχεθεί.
Στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη.
Ο «Μr Novartis» σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά επίσης φιλικά με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση.
Σε ένα από τα mails αυτά ο Κώστας Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζύγους τους.
Σε mail μάλιστα που έχει στείλει η συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη προκειμένου να ενημερώσει για τη διοργάνωση του δείπνου, ο τίτλος είναι «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης).
Στις 27 Αυγούστου 2015 ο Κώστας Φρουζής στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό mail του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο του γράφει:
«Καλημέρα και πάλι Κυριάκο.
Κάποια πρώτα ονόματα φίλων που θα πρότεινα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει επαφή μαζί τους πριν μιλήσουμε είναι:
Κεφαλάς CEO JnJ
Gerasopoulos CEO Sanofi
Karavias CEO EFG
Drandakis CEO Taxibeat
Katsos CEO Pharmathen and SEV
Andreas Marinopoulos CEO Famar
Anastasopoulos Pdt American chamber kai CEO pharma Co
Karakakasis CEO Medronic
Neiadas CEO Cana and SEV
Arnaoutis CEO medical devices Co and President of the relevant Association
Arkoumaneas CEO of PR company
My 2 sons…
Λέω να είναι 7-8 ζευγάρια, ένα βράδυ τύπου 14/9 ή 15/9, αλλά σίγουρα περιμένω το δικό σου κυρίως availability. Παρακαλώ το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου για να υπάρχει λίγος χρόνος οργάνωσης.
Περιμένω νέα σου
Φιλικά
Κώστας»
Σε δύο ώρες
Το mail στέλνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10.10 το πρωί και στις 13.26 ο Κυριάκος απαντά:
«Μου φαίνεται μια χαρά! Προτιμώ 15/9 και ακόμη καλύτερα 16/9».
Ο Φρουζής σε δύο ώρες απαντά:
«Σε πρώτη φάση παρακαλώ κράτα την ημερομηνία 16/9 Τετάρτη. Πάμε γι’ αυτό που προτιμάς περισσότερο».
Στις 29 Αυγούστου ο Κ. Φρουζής ενημερώνει πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι όλα είναι έτοιμα. Γράφει:
«Καλησπέρα Κυριάκο
Εχουν ήδη αποδεχθεί με χαρά την πρόσκληση οι περισσότεροι. Περιμένω μέσα στη βδομάδα κάποια τελευταία confirmations
Πάμε για 16/9 βραδάκι
Θα σου κάνω μια ενημέρωση μέσα στη βδομάδα.
Οk;
Καλό Σαββατοκύριακο
Κώστας».

Ο Φρουζής στήριξε Κυριάκο

Το συγκεκριμένο δείπνο όμως φαίνεται ότι είναι μια πρωτοβουλία για τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μόλις έχει ανακοινώσει πως θα πάρει μέρος στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ.
Σε mail που στέλνει ο μάνατζερ της Novartis στον Μητσοτάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για τους συμμετέχοντες στο δείπνο γράφει:
«Καλημέρα αγαπητέ Κυριάκο
Καλή βδομάδα και καλή δύναμη στο sprint της Κυριακής…
Σου στέλνω με sms τη διεύθυνση. Μιλάμε και στο τηλέφωνο για λεπτομέρειες. Είμαι βέβαιος πως θα περάσουμε ευχάριστα και αρκούντως χαλαρά.
Φιλικά Κώστας
ΥΓ. Αλλοι τρεις αγαπητοί μου φίλοι δυστυχώς θα είναι στο εξωτερικό αν και θα ήθελαν πολύ να παρευρίσκονται.
Καραβίας CEO EFG,
Κεφαλάς CEO J&J,
Κουμέτης CEO Coca Cola
(μου είπαν και οι τρεις ότι έχεις την υποστήριξή τους γιατί σε εκτιμούν ούτως ή άλλως)».
Η αναφορά στη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη την επίμαχη περίοδο παραπέμπει σε μια συνάντηση που διοργανώθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Αυτά είναι τα emails Φρουζή σε Κυριάκο Μητσοτάκη που «καίνε» τον πρόεδρο της ΝΔ (εικόνες)

Στενή και φιλική σχέση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε, όπως φαίνεται, ο Κωνσταντίνος Φρουζής της «αρματωλής» Novartis. Τα emails που αποκάλυψε το Documento την Κυριακή, δίνουν νέα διάσταση στο #Novartis-Gate και φέρουν προ των ευθυνών του για ακόμη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σχέση των δυο ανδρών εμφανίζεται ως παρόμοια αυτής που είχε οεπικεφαλής της ΝΔ με τη Siemens. Όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία Φρουζή με Μητσοτάκη, όχι μόνο τον γνώριζε ο «άριστος» πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης αλλά εμφανίζεται να ήταν αυτός που ανέλαβε να τον προωθήσει ως «καλό βιογραφικό» όταν τερμάτισε την καριέρα του στη φαρμακευτική.
Με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Φρουζής, την εποχή που ο Μητσοτάκης δίνει την προεκλογική μάχη του για την προεδρία της ΝΔδιοργανώνει για τον φίλο του δείπνο στήριξης με διευθυντές πολυεθνικών.

Η φιλική σχέση Μητσοτάκη και Φρουζή

Τα mails που έφερε στη δημοσιότητα το Documento αποκαλύπτουν τη φιλική σχέση μεταξύ Μητσοτάκη και Φρουζή η οποία ξεκινάει από τις πολιτικές συμπάθειες και φτάνει έως τη διοργάνωση δείπνων με αφρώδη οίνο για χάρη του αρχηγού της ΝΔ. Αποδεικνύεται πως για δεύτερη φορά (η πρώτη αφορά τον Χριστοφοράκο) ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στενές σχέσεις με πολυεθνική που απομύζησε και έβλαψε το ελληνικό δημόσιο.
Όπως προκύπτει από την ημερομηνία του δείπνου αλλά και το γεγονός πως όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν δήλωσαν, κατά τον Φρουζή, τη στήριξή τους στο Μητσοτάκη, επρόκειτο για τη στήριξη του δικού του ανθρώπου. Την ώρα που διοργανωνόταν τα πάρτι της κλοπής του δημοσίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζούσε στα δικά του πάρτι είτε με τον Χριστοφοράκο είτε με τον Φρουζή. Αν πρόκειται για απλή κοινωνική σχέση, το ερώτημα είναι γιατί την έχει αποκρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Δηλαδή γιατί αποκρύπτει από τον κόσμο πως η επίσημη άποψη της ΝΔ ότι το #Novartis-gate είναι σκευωρία συμπορεύεται με ένα άλλο πραγματικό στοιχείο, πως ο πρωταγωνιστής είναι στενός φίλος και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η αλληλογραφία που «καίει» Μητσοτάκη

Στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis, υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα οποία επιβεβαιώνουν όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες στο FBI, παρουσία αμερικανού εισαγγελία στην Αυστρία.
Ο «Μr Novartis» σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά επίσης φιλικά με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση. Σε ένα από τα mails αυτά ο Κώστας Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζύγους τους. Σε mail μάλιστα που έχει στείλει η συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη προκειμένου να ενημερώσει για τη διοργάνωση του δείπνου, ο τίτλος είναι «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης).
Στις 27 Αυγούστου 2015 ο Κώστας Φρουζής στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό mail του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ μέσα σε δυο ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε ήδη απαντήσει.

Η λίστα προσκεκλημένων

Το πολυτελές δείπνο για είκοσι

Η προπαρασκευή ξεκινά και απ’ ό,τι προκύπτει από τα mails η στενή συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη απευθύνεται σε διάφορες εταιρείες catering για την προετοιμασία ενός «δείπνου για 20 άτομα». 
Αφού παίρνει προσφορές, ενημερώνει τελικώς τον Φρουζή στις 4 Σεπτεμβρίου για το πρόγραμμα. Το δείπνο διοργανώνεται στο σπίτι του «Μr Novartis» στην Πεντέλη. 

Το «χρυσό» βιογραφικό στο... καλύτερο βιογραφικό της χώρας

Ο Φρουζής στο παρακάτω email στέλνει το βιογραφικό του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το συνοδεύει μάλιστα απ’ όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις ικανότητες του Φρουζή και θα βοηθούσαν στην προώθησή του.
Συγκεκριμένα επισυνάπτονται: Παρουσίαση της αγγλόφωνης «Athens Views» που εμφανίζει τον Φρουζή ως ένα από τους πέντε leaders της χώρας, δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τον Φρουζή ως «manager της χρονιάς 2012», συνέντευξή του στο «Scrip» και φυσικά αναλυτικό βιογραφικό στα αγγλικά.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ένα λεπτό γράφοντας:
«Κώστα σε ευχαριστώ πολύ: Και χρόνια πολλά!»
Το μόνο συμπέρασμα δεν είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποιεί σε όλα τα mails του το θαυμαστικό στη θέση της τελείας. Φρουζής και Μητσοτάκης γνωρίζονται, είναι ομοτράπεζοι και έχουν την οικειότητα των προσωπικών εξυπηρετήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου