Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Κάτι τέτοια έγραφα παλιά… χαρισμενο σε όσους δεν έχουν αλτσχάιμερ 22-8-2012!!!


Τα 13,5 δισ. ευρώ και όχι τα 11,5 δισ. ευρώ θα φτάσει τελικά το πακέτο με τα μέτρα για τη διετία 2013 – 2014, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι και τα μέσα του Σεπτεμβρίου.
Ο λόγος για την αύξηση αυτή κατά 2 δισ. ευρώ, είναι ότι για να προκύψει καθαρή εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ, το πακέτο θα πρέπει να περιέχει επιπλέον μέτρα, καθώς τα μέτρα που θα ληφθούν αναμένεται να έχουν επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα, οι οποίες πρέπει και να καλυφθούν.
Από αύριο, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα αρχίσει τον κύκλο των συναντήσεών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, με στόχο να επιτευχθεί η επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας κατά δύο χρόνια. Η αρχή θα γίνει με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναμένεται αύριο στην Αθήνα και θα ακολουθήσει την Παρασκευή η συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και το Σάββατο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Ο κ. Σαμαράς έχει από το απόγευμα της Δευτέρας στα χέρια του τη λίστα με τα μέτρα, τα οποία συγκεκριμενοποιήθηκαν κατά τις συσκέψεις που γίνονταν όλες αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Μετά τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ανέφερε ότι «το πακέτο κανονικά θα είναι έτοιμο λίγο πριν έρθει η τρόικα, δηλαδή αρχές Σεπτεμβρίου» και ότι «κάθε μέρα το επεξεργαζόμαστε και κοστολογούμε τα μέτρα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου