Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης


Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της ΓενεύηςΣυνέχεια στην πολεμική ρητορική σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι, δίνει η Άγκυρα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«To Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη χορήγηση ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί, μέλους της προδοτικής απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κάτι που συνιστά ένα νέο σκάνδαλο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αντιδρώντας στη δημοσιοποίηση του σκεπτικού του ΣτΕ για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο άξιωματικό.
Η ανακοίνωση σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η απόφαση του ΣτΕ αντίκειται στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συνιστά παραβίαση των προβλέψεων της Σύμβασης της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων».
«Απορρίπτοντας την έκδοση των προδοτών πραξικοπηματιών , η Ελλάδα έχει προετοιμάσει το έδαφος για τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες προσβάλλουν τη συνείδηση του τουρκικού έθνους.
Οι ελληνικές αρχές δεν θα πρέπει πια να επιτρέπουν η χώρα τους να παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε προδοτικούς συνωμότες χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τη δικαιοσύνη, η οποία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας, βγάζοντας μη σύννομες αποφάσεις», καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου