Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018

Γελά και το «παρδαλό» χανουμάκι! Ο Ερντογάν επέβαλλε κυρώσεις -«εάν υπάρχουν»- στις ΗΠΑ


Γελά και το «παρδαλό» χανουμάκι! Ο Ερντογάν επέβαλλε κυρώσεις -«εάν υπάρχουν»- στις ΗΠΑΜε το ίδιο «νόμισμα» αποφάσισε να απαντήσει η Τουρκία στις αμερικανικές κυρώσεις για την κράτηση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον.
Εξαπολύοντας επίθεση στην Ουάσιγκτον για τις «ασεβείς», όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις της, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην Τουρκία «αν υπάρχουν».

«Έδωσα εντολή για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους στην Τουρκία, αν διαθέτουν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στη γυναικεία οργάνωση του κόμματός του.
Προφανώς και πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού, άνευ περιεχομένου, από έναν φοβισμένο τύραννο που βλέπει να πλησιάζει η ώρα που η χώρα «φούσκα» που δημιούργησε θα σκάσει.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ενάμιση χρόνο που πέρασε σε τουρκική φυλακή καθώς διώκεται για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και κατασκοπεία- κατηγορίες που ο ίδιος ο πάστορας και η αμερικανική κυβέρνηση απορρίπτουν.
Στο πλαίσιο αυτό επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της τουρκικής κυβέρνησης και η Άγκυρα προειδοποίησε από την πρώτη στιγμή με αντίποινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου