Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και γείτονες αποχαιρέτησαν σήμερα την «κα Λίλα» στο κοιμητήριο της Κομοτηνής. Νωρίτερα παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου,
για να πουν το τελευταία «αντίο» στην αγαπημένη τους δασκάλα, στην Γαριφαλιά (Λίλα) Κατσιμίγα, που έζησε κι αγάπησε την Κομοτηνή με το ίδιο πάντα, ασίγαστο νιάσιμο για την περιοχή και τους ανθρώπους της. Δίπλα της ο μοναχογιός της, ο κ. Κώστας Κατσιμίγας, η σύζυγός του Ντίνα, αλλά και τα πολυαγαπημένα της εγγόνια, ο Χαράλαμπος με τη σύζυγο του Βάσω και η Γαριφαλιά.
Την εξόδιο ακολουθία έψαλλε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κ. Παντελεήμων. «Να επανέλθουμε και να δώσουμε την ιερότητα και στα πρόσωπά μας και στο έργο το οποίο επιτελούμε και σε ό,τι ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει για να αποκτήσουμε ένα άλλο νόημα στη ζωή μας. Αυτή τη διδαχή μας προσφέρουν αυτοί οι παλιοί άνθρωποι, όπως η (κα) Λίλα» ανάφερε στον επικήδειο λόγο του μιλώντας για τα εχέγγυα που άφησε με το έργο της και το παράδειγμα της ζωής της, εχέγγυα που αποτελούν παρηγοριά κι ενίσχυση για την οικογένειά της, ευχόμενος παράλληλα η μνήμη της να είναι αιώνια.
Στην κηδεία έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων: το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκης Χαρίτου, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας κα Ζωή Κοσμίδου, ο πρώην Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα Ελένη Λαφτσή και δεκάδες άλλοι πολίτες, άτομα όλων των ηλικιών, που έζησαν από κοντά την γλυκιά δασκάλα με το χαμόγελο και την καλοσύνη, με την ευγένεια της ψυχής και τον οξύνους νου, ως τα βαθιά της γεράματα, έχοντας μόνο καλά λόγια να πουν, όπως κι εκείνη μόνο καλά λόγια έλεγε και καλές πράξεις έπραττε στα 92 χρόνια της ζωής της.
Φώτο: Στιγμιότυπο από την εξόδιο ακολουθία ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου