Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Σουηδέζα κρατήθηκε με την κόρη της τρεις ημέρες σε ένα βρωμερό κελί στο Ντουμπάι για ένα ποτήρι κρασί


Σουηδέζα κρατήθηκε με την κόρη της τρεις ημέρες σε ένα βρωμερό κελί στο Ντουμπάι για ένα ποτήρι κρασίΜια Σουηδέζα και η τετράχρονη κόρη της κρατήθηκαν για τρεις ημέρες σε ένα βρώμικο κελί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επειδή η γυναίκα ήπιε ένα ποτήρι κρασί στο αεροπλάνο, πριν προσγειωθεί στο Ντουμπάι.
Η Σουδέζα οδοντίατρος Έλι Χόλμαν, που ζει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν προσγειώθηκε στο Ντουμπάι παραδέχτηκε σε έναν αστυνομικό ότι είχε πιει ένα ποτήρι κρασί εν πτήσει. Να σημειωθεί ταξίδεψε με αεροπλάνο της Emirates Airlines.
Η Χόλμαν, που τώρα έχει επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι την κράτησαν επί τρεις ημέρες σε ένα βρώμικο κελί με την τετράχρονη κόρη της και δεν της έδιναν ούτε νερό.
Κατά τη διάρκεια της κράτησής της κατήγγειλε ότι την υποχρέωσαν να καθαρίσει τουαλέτες και πατώματα στο κρατητήριο.
Η τετράχρονη κόρη της έπαθε σοκ, το παιδί δεν είχε που να πάει τουαλέτα και «τα έκανε» στο πάτωμα.
Επίσης η κ. Χόλμαν κατήγγειλε ότι δεν της επέτρεψαν να ειδοποιήσει την οικογένειά της για την κράτησή της.
«Το μικρό μου κορίτσι έκανε την τουαλέτα του στο πάτωμα του κελιού.
»Δεν την έχω ακούσει ποτέ να κλαίει με τον τρόπο που έκλαιγε μέσα στο κελί», είπε μιλώντας στον The Telegraph.
«Μας έδωσαν φαγητό που μύριζε σαν σκουπίδια και ούτε η Μπιμπί (σ.σ. η τετράχρονη) ή εγώ μπορέσαμε να το φάμε. Έμεινα ξάγρυπνη για τρεις ολόκληρες ημέρες».
Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η κ. Χόλμαν όταν έφτασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα της είπαν στον έλεγχο διαβατηρίων ότι η βίζα της είχε λήξει.
Ζήτησε τότε να την ανανεώσει, αλλά ο αξιωματικός -όπως ισχυρίζεται η ίδια- ήταν ανάγωγος.
Τότε εκείνη έβγαλε το κινητό της για να βιντεοσκοπήσει ό,τι συνέβαινε, ωστόσο αυτό είναι παράνομο στα Εμιράτα.
Η κράτησή της όμως έγινε μόνο όταν παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε πιει ένα ποτήρι κρασί στην πτήση.
Μετά από τρεις ημέρες κράτησης απελάθηκε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οδοντίατρος με την κόρη της και στο ιατρεία της.

Η Ράντα Στέρλινγκ, που έχει ιδρύσει μια οργάνωση που προσφέρει υποστήριξη στους δυτικούς που συλλαμβάνονται στο Ντουμπάι, εξηγεί ότι αφήνεται να εννοηθεί πως η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται στους επισκέπτες του Ντουμπάι, κάτι που σαφώς και είναι παραπληροφόρηση.
«Είναι εντελώς παράνομο για κάθε τουρίστα να έχει οποιοδήποτε ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του, ακόμα κι εάν το πάρει από τα χέρια της αεροσυνοδού σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας των Εμιράτων και το πιει».
Δηλαδή, προσοχή, το αλκοόλ που σας προσφέρουν σε πτήση της Emirates μπορεί να σας βάλει φυλακή στο Ντουμπάι.
«Είναι παράνομο να καταναλώσετε αλκοόλ σε μπαρ, στο ξενοδοχείο και σε εστιατόριο και εάν σας κάνουν αλκοτέστ και βγει θετικό θα φυλακιστείτε».
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την πλευρά τους, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, διαψεύδουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ για δυτικούς είναι παράνομη.
Λένε επίσης ότι η οδοντίατρος μεταξύ άλλων φωτογράφιζε τους υπαλλήλους ασφαλείας του αεροδρομίου, πράγμα που είναι παράνομο.
Προσθέτουν επίσης ότι το σουηδικό διαβατήριό της είχε λήξει τον Ιούνιο και εξαγριώθηκε επειδή όταν προσκόμισε ένα δεύτερο, ιρανικό αυτή τη φορά, διαβατήριο της είπαν ότι η νέα βίζα θα είχε διάρκεια μόνο 96 ώρες, λιγότερο από τις πέντε ημέρες που σκόπευε να περάσει στο Ντουμπάι.
Σε κάθε περίπτωση, όταν ταξιδεύετε σε μουσουλμανικές χώρες καλό είναι να το αποφεύγετε το αλκοόλ και να έχετε υπόψιν σας ότι οι ευρωπαϊκοί «τσαμπουκάδες» στο προσωπικό ασφαλείας εκεί δεν περνάνε.
Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο της Σαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου