Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

Σκοπιανός καθηγητής: Η «Μακεδονία» είναι δημιούργημα του Τίτο – Εύκολα μπορούν να μας αφομοιώσουν οι γείτονες


Σκοπιανός καθηγητής: Η «Μακεδονία» είναι δημιούργημα του Τίτο – Εύκολα μπορούν να μας αφομοιώσουν οι γείτονεςΟ καθηγητής Πανεπιστημίου Λιούμπομιρ Φερτσκόφσκι μιλώντας στο Ικβάρ Τάιμς, με θέμα σχετικά για την αλλαγή της «μακεδονικής» ταυτότητας. Πρόσθεσε ότι η «Μακεδονία» είναι μια μικρή χώρα που μοιράζεται πολλά στοιχεία από την βουλγαρική και την αλβανική κουλτούρα, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Όπως λέει ο ίδιος –σημειώνει το δημοσίευμα- το ίδιο το κράτος είναι σχετικά νέο, γιατί μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο στην Τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία, δημιουργήθηκε η «Μακεδονία» στα όρια που την γνωρίζουμε σήμερα, προωθώντας παντοιοτρόπως τη «μακεδονική» γλώσσα και την «μακεδονική» ταυτότητα.
Σύμφωνα με τον Φερτσκόφσκι, η «Μακεδονία» μπορεί να ζήσει με το πρόθεμα «Βόρεια» και λέει ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα ταυτότητας μόνο από το όνομα (του κράτους).
«Μπορούμε να ζήσουμε με το πρόθεμα «Βόρεια» στο όνομα της χώρας. Αλλά το όνομα ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα για την ταυτότητα», διευκρίνισε ο Φερτσκόφσκι.
«Το όνομα συνδέεται με την έννοια της ταυτότητάς μας, με το ποιοι είμαστε […].
»Αλήθεια πρόκειται για «επιβίωση», όταν είμαστε ένα μικρό σλαβικό έθνος ( σλοβένσκα νάτσια- словенска нација) με μόλις δύο εκατομμύρια ανθρώπους, μπορούμε εύκολα να αφομοιωθούμε από τους μεγαλύτερους (πληθυσμιακά) γείτονες», διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου