Σε κανέναν δεν άρεσε προφανώς έτσι όπως έπαιξε ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με την Μπέρνλι, στην οποία κατάλαβε και ο πλέον αδαής πόσο δύσκολο είναι να μπορέσει μια ελληνική ομάδα να αποκλείσει κάποια αγγλική. Πάντα ίσχυε και θα ισχύει αυτό, ειδικά όμως τώρα που η απόσταση ελληνικού ποδοσφαίρου και αγγλικού έχει γίνει χαώδης.

Ο Ολυμπιακός είναι όντως καλύτερη ομάδα από την Μπέρνλι κι όμως για να προκριθεί έπρεπε να περάσει από μεγάλες δυσκολίες, να πιεστεί αφόρητα κάποιες φορές, να έχει μεγάλη δόση τύχης και να κάνει υπερβάσεις σε διάφορες στιγμές ώστε να διορθώνει τα δικά του λάθη ή όσα ζόρια του έβαζαν οι ίδιοι οι παίκτες του Ντάις.
Η αλήθεια είναι ότι μετράει η πρόκριση. Απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ πιο επικίνδυνη και δυνατή από την Βίντι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ ή την Βασιλεία που έμεινε έξω από τον Απόλλωνα Λεμεσού και από το Γιουρόπα μετά από τον αποκλεισμό της από τον ΠΑΟΚ. Για να τα λέμε όλα.
Στη συγκεκριμένη εποχή του εντελώς νέου Ολυμπιακού, ο στόχος της πρόκρισης ήταν το κυριότερο. Τα λάθη που έγιναν ήταν πολλά και από τους παίκτες και από τον προπονητή, επίσης για να τα λέμε όλα. Ίσως όχι τόσο επειδή εμπιστεύτηκε την ίδια ομάδα για πάρα πολλή ώρα και στο Μπέρνλι, ενώ έβλεπε ότι δεν είχε δυνάμεις και καθαρό μυαλό, αλλά γιατί δεν την φρέσκαρε όσο θα έπρεπε στο ματς με τον Λεβαδειακό στο οποίο έκανε μόνο τρεις αλλαγές. Κι ο Ποντένσε που είχε πάρει ανάσες, είδαμε ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης και ο πιο καθοριστικός στο τέλος.
Όμως τα λάθη αυτής της ομάδας είναι για να διορθώνονται κι ο χρόνος είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, ο μεγάλος της σύμμαχος. Ειδικά τώρα που έχει μπει και στους ομίλους μιας διοργάνωσης που - αν δείτε τα γκρουπ δυναμικότητας - είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου και πλησιάζει πολύ στον χαρακτηρισμό του «μικρού Τσάμπιονς Λιγκ». Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού από τα τρία γκρουπ είναι ισχυρές ομάδες, ενώ εκείνες από το δικό του γκρουπ... εντελώς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.
Αυτή η πρόκριση θα φέρει την άνεση για ροτέισον, για αποφυγή άγχους και εξτρά πίεσης, όπως φυσικά και τη δυνατότητα για τα new entries υψηλής ποιότητας με τις μεταγραφές των τελευταίων εβδομάδων ή και ημερών! Ο Ολυμπιακός μόνο καλύτερος μπορεί να γίνεται καθημερινά, με στόχο να γίνει πραγματικά πάρα πολύ δυνατός για να διακριθεί πολύ στην Ευρώπη και να επανακτήσει τα πρωτεία στην Ελλάδα.
Ο Πέδρο Μαρτίνς και αυτή η συγκεκριμένη ενδεκάδα που μόχθησε για να πάρει την πρόκριση και να έχει τον Ολυμπιακό ξανά σε ευρωπαϊκή αποστολή διαρκείας, αξίζουν μόνο συγχαρητήρια για τη δουλειά και την προσπάθειά τους. Τώρα τα εφόδια θα είναι περισσότερα ώστε αυτή η πορεία να είναι διαρκώς ανοδική και να έχει ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα από το πολύ θετικό της πρώτης πρόκρισης στην ιστορία του κλαμπ επί αγγλικής ομάδας.
Αυτή η ομάδα αξίζει να έχει την υπομονή όλων και την καλόπιστη κριτική, διότι - όπως δεν θα κουραστώ να γράφω - είναι γεμάτη υποσχέσεις. Μετά από μια σεζόν γεμάτη απογοητεύσεις...