Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους κατά το περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιοαπό την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από τη Δευτέρα και μετά. 
Οι μετακινήσεις, οι αντικαταστάσεις, οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες είσοδοι που θα γίνουν στον τελευταίο εκλογικό ανασχηματισμό που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας είναι προφανές ότι αποτελούν μια δύσκολη “εξίσωση” αφού σε κάθε περίπτωση οι ισορροπίες δεν πρέπει να διαταραχθούν στο εσωτερικό της πλειοψηφίας συμπεριλαμβανομένου και των ΑΝΕΛ.
Μπορεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι επαφές με τους υπουργούς να έχουν ξεκινήσει, ωστόσο όλα δείχνουν πως υπάρχουν ακόμα κάποιες διερευνητικές κινήσεις και ερωτηματικά στο σημειωματάριο του πρωθυπουργού.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλευρό του πρωθυπουργού σήμερα, πέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, δεν βρέθηκε κανένα άλλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί «πρόκριμα» στην «κούρσα» του ανασχηματισμού.
Σε σχέση με την συζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα, την άνοδο που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα, αλλά και τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι αγορές αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αλλαγή του μείγματος της πολιτικής μετά το τέλος των μνημονίων, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές.
Σε άλλη ερώτηση που είχε να κάνει με τη διπλωματική κρίση που είναι σε εξέλιξη με την Ρωσία ανώτατες κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Μόσχα προκειμένου να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί για δεύτερη φορά το Κρεμλίνο μετά την επανεκλογή του τον περσινό Μάρτιο.