Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας; Τι μεταδίδουν μέσα της Σουηδίας


Ότι είναι πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης μεταδίδει το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, αναφέροντας ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια μπορεί να έχει μεγάλη σημασία για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, καθώς οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ –Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ– έχουν ήδη χειροκροτηθεί για τη συμφωνία τους, η οποία μπορεί να δώσει τέλος σε ένα, εδώ και χρόνια, κλειδωμένο ζήτημα γύρω από το όνομα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τηλεγράφημα με τίτλο «Τραμπ και Τσίπρας: βαριά ονόματα για το βραβείο Ειρήνης» και θέτει το ερώτημα εάν το βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη θα απονεμηθεί και πάλι σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ ή θα έπρεπε να δοθεί προσοχή και πάλι σε ένα πρόσφατο δημοψήφισμα.
«Η αίσθηση της προμνησίας (deja vu) είναι σαφής όταν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αναφέρονται μεταξύ των φαβορί για το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στο Δικαστήριο του ΟΗΕ και κεραυνοβόλησε τον «πυραυλάνθρωπο» – τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν. Μερικές ημέρες αργότερα, η χώρα του δικτάτορα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν πόλεμο και δεσμεύθηκε να απαντήσει καταρρίπτοντας αμερικανικά αεροπλάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου