Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα δημοσκόπηση: Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και «θρίλερ» στις κάλπες


Νέα δημοσκόπηση: Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και «θρίλερ» στις κάλπεςΑκόμη μία δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφού οι σφυγμετρήσεις που εντόπιζαν διαφορά στις 10 μονάδες υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν πλέον παρελθόν.
Μετά τη δημοσκόπηση της Κυριακής που έδινε 3,5% διαφορά και του Σαββάτου που έδινε 4,5%, στη μεγάλη δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύει σήμερα το Έθνος, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσία τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ανατρέπονται εκ νέου τα δεδομένα και φέρνει το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε απόσταση αναπνοής.
Οι πολίτες απάντησαν με βάση το πρόγραμμα των κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός κέρδισε αρκετούς «πόντους», δεδομένου ότι προανήγγειλε πακέτο παροχών, επιδομάτων και φοροελαφρύνσεων για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και τα κατώτερα στρώματα, σε συνδυασμό με τα αναπτυξιακά μέτρα.
Τα αποτελέσματα της μέτρησης δείχνουν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στον δρόμο για τις εκλογές με την ψαλίδα να κλείνει.
Πιο αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ 19.8%
ΝΔ 24,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,9%
ΚΙΝ.ΑΛ. 6,7%
ΚΚΕ 5,6%
ΠΟΤΑΜΙ 1,3%
ΑΝ.ΕΛ. 2,5%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,3%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,5%
ΑΛΛΟ 3,5%
ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ 1,9%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 12,5%
ΑΠΟΧΗ 7%
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο… κανένας συγκεντρώνει το 37%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 32% και ο Αλέξης Τσίπρας το 27%.
Όσον αφορά την επιθυμία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το 53% των ερωτηθέντων θέλει εξάντληση της τετραετίας, ενώ αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων, το 43% ζητά να ακυρωθεί το μέτρο έστω και μονομερώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου