Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μελένια όλων των παιδιών: Η μοναδική γιατρός κλόουν στην Ελλάδα που έχει σκοπό να κάνει τα άρρωστα παιδιά να χαμογελούν


Κάνει τα άρρωστα παιδιά να χαμογελούν ενώ παράλληλα τους χαρίζει πίσω την υγεία τους. Χίλια μπράβο!
Καπέλο κλόουν, κατακόκκινη μύτη, πολλά παιχνίδια, αλλά και στηθοσκόπιο με ιατρική ποδιά. Συνδυάζονται;
Ναι, απαντά όποιος έχει συναντήσει τη Μελένια, την μοναδική κλόουν-γιατρό της χώρας
μας, που συνδυάζει τις γνώσεις της στην ιατρική, με το παιχνίδι, προσφέροντας απλόχερα το χαμόγελο της στα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη, σε παιδικές ψυχούλες που αντί να παίζουν ανέμελα σε πάρκα και παιδικές χαρές, δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή…
«Παίζω με τα παιδιά και παράλληλα μπορεί να κάνουμε και κάποια κομμάτια της θεραπείας τους μαζί, με αρκετά παιγνιώδη τρόπο, μέσω δηλαδή του παιχνιδιού μπορεί να κάνουμε κινησιοθεραπεία, ένα κομμάτι της νοσηλείας τους, μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα ανάλογα με το τι χρειάζεται το κάθε παιδί στη θεραπεία του» εξηγεί η Μελένια στο iefimerida.
  • Κοινοποιήστε στο Facebook
  • Κοινοποιήστε στο Facebook
  • Κοινοποιήστε στο Facebook
Η Μελένια κάνει όσα άλλοι δεν θα τολμούσαν ούτε να σκεφτούν. Έγινε μητέρα πριν μερικούς μήνες, διδάσκει σε ΙΕΚ, ενώ παράλληλα είναι φοιτήτρια, για μια ακόμη φορά.
Έχει σπουδάσει Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, έχει Μεταπτυχιακό για τα Μεταβολικά Νοσήματα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα σπουδάζει Μαιευτική. Και όμως στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της, φροντίζει να αξιοποιεί τη γνώση και τις εμπειρίες της, αλλά κυρίως το να προσφέρει το χαμόγελο και τη ζεστασιά της σε παιδιά που βρίσκονται σε Νοσοκομεία.
Ντύθηκε με την στολή του κλόουν-doctor πριν από 19 χρόνια, και από τότε δεν την έχει βγάλει πότε, αφού πάντα ένα παιδί θα την χρειαστεί, και μια μάνα θα της ζητήσει την βοήθεια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου