Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ
Είχα την ευκαιρία, την χαρά και την τιμή, να γνωρίσω από κοντά τον Διονύση Τεμπονέρα, γιο του καθηγητή  Νίκου Τεμπονέρα που δολοφονήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΟΝΕΔ στην Πάτρα της 8-1-1991
Μου διηγήθηκε την ιστορια του πατέρα του και πως τον φάγανε τότε κάτι φασιστόμουτρα τραμπούκοι, και την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.
Δεν ξέρω πως άνοιξε πάλη η υπόθεση και τι ακριβός έγινε αλλά διάβασα ένα άρθρο του και ξανά έφερα στην μνήμη μου όσα από κοντά μου είπε ο αγαπητός Διονύσης.
Γράφει λοιπόν
«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά. Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.
Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου