Η μήπως όχι κύριοι της ΕΣΗΕΑ; Οι συνεχείς, καταιγιστικές προσβλητικές ύβρεις που εκστομίζει καθημερινά, ο δημοσιογράφος του Σκάι, Αρης Πορτοσάλτε  κατά του πρωθυπουργού, αποκαλώντας τον κυνικό ψεύτη και υποκριτή, δεν προσβάλει τους θεσμούς και τις δημοκρατικές αξίες;
Θα έπρεπε ήδη η ΕΣΗΕΑ, με βάση το σημερινό σκπετικό της, εδώ και μήνες, να έχει παραπέμψει και μάλιστα κατ΄επανάληψη τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο στο πειθαρχικό, απαιτώντας την τήρηση της δημοσιογραφικης δεοντολογίας και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που ουτως ή άλλως χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες.
‘Η μήπως οι ύβρεις κατά του πρωθυπουργού αποτελούν πολιτική κριτική;
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τη χρήση προσβλητικών σχολίων και ακραίων χαρακτηρισμών στον δημόσιο λόγο από μέλη της, κυρίως όταν βάλλουν κατάφωρα εναντίον των δημοκρατικών αξιών και της αξιοπρέπειας, τόσο των θεσμικών παραγόντων όσο και των απλών πολιτών.
Το άρθρο 1 εδ. δ΄ του Κώδικα που ρητά αναφέρει: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές, πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του», έχει εφαρμογή σε όλους ανεξαιρέτως.
Η ΕΣΗΕΑ, οφείλει να παρέμβει συνολικά σε όσα συμβαίνουν στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ και τα οποια ακυρώνουν συνολικά την δημοσιογραφία και την ενημέρωση στη χώρα. Είναι ήδη πολύ αργά, για να κλείνει τα μάτια…
Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι ο σεβασμός των αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.