Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η ατάκα του Μητσοτάκη που έκανε τους μακεδονομάχους της ΝΔ να χλωμιάσουν (video)

Περίεργα θα πρέπει να αισθάνονται οι... “μακεδονομάχοι” εντός της Νέας Δημοκρατίας μετά από μία αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς ποια είναι η θέση του για την ονομασία της ΠΓΔΜ και αν σκοπεύει να πάει σε διαπραγμάτευση για να βγει ο όρος Μακεδονία από την ονομασία της γειτονικής χώρας, δε δίστασε να πει ότι “το όνομα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα”, κατονομάζοντας ως βασικό πρόβλημα της συμφωνίας των Πρεσπών τη γλώσσα και την εθνότητα.
Ειδικότερα, στην απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:
“Προφανώς και δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που θα ήθελε να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους. Αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Παρότι αυτό είναι κάτι που δε μου αρέσει καθόλου, η σύνθετη ονομασία, νομίζω ότι συναισθηματικά ενοχλεί τους πιο πολλούς Έλληνες, το βασικό πρόβλημα σήμερα στη συμφωνία είναι στη γλώσσα και στην εθνότητα, όπως σας είπα. Άρα την επόμενη μέρα, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα, το τονίζω, υπό την αίρεση ότι δεν θα ακυρωθεί η συμφωνία, η μεγάλη μάχη [...] θα πρέπει να δοθεί για τη γλώσσα και την εθνότητα, να σας πω γιατί: γιατί το όνομα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου