Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

«Δε μου καταλογίστηκε κάτι»: Τι έλεγε το 2004 ο καθηγητής με το περουκίνι, όταν οι φοιτητές έκαναν κατάληψη του ΤΕΙ για τη συμπεριφορά του (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την κατάληψη που είχαν κάνει φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών στο διοικητήριο του ιδρύματος, τον Απρίλιο του 2004, βρήκε το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει τη μακροχρόνια δράση του «καθηγητή με το περουκίνι». 
Τότε, ο άτυπος σύλλογος φοιτητών είχε προχωρήσει σε κατάληψη, θέλοντας να καταγγείλει τη συμπεριφορά καθηγητή της σχολής, που ζητούσε είτε χρήματα, είτε ερωτικά ανταλλάγματα για να περάσει στα μαθήματα φοιτητές του.
Οπως δήλωσαν στις κάμερες του ΔΙΚΤΥΟΥ οι φοιτητές, «υπάρχουν καταγγελίες οτι παρενοχλεί σεξουαλικά τις φοιτήτριες για να περάσουν τα μαθήματα», ζητάει χρήματα από άλλους, ενώ «καλεί στο γραφείο του τις φοιτήτριες, βγαίνουν έξω μαζί και μετά το γυρνάει εκεί που θέλει αυτός». Στα αγόρια, λέγανε τότε οι φοιτητές ζητάει λεφτά για να περάσουν το μάθημα. Στο βίντεο τότε υπήρχαν και δηλώσεις του καθηγητή ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και λέει δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συλλόγου.«Τώρα αν κάποιοι τώρα για ίδιους λόγους ακολουθούν μια άλλη συμπεριφορά η κάνουν άλλου είδους προτάσεις, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Εγω δεν άκουσα κάτι τέτοιο» λέει στις δηλώσεις του στο ΔΙΚΤΥΟ ο καθηγητής.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, φοιτητές και καθηγητές συναντήθηκαν με τον καθηγητή και συζήτησαν το θέμα και αποφασίστηκε να μην υπάρξει καμία ενέργεια αλλά να περιμένουν την έμπρακτη αλλαγή συμπεριφοράς του καθηγητή με το περουκίνι. Γεγονός που σημαίνει οτι και οι καθηγητές ήξεραν τις καταγγελίες και σιώπησαν.
Μάλιστα στο ίδιο βίντεο υπάρχουν και δηλώσεις του καθηγητή σε τοπικό δίκτυο. Που δηλώνει οτι δεν φοβάται για τον εαυτό του, αλλά για τον πατέρα του που έχει την καρδιά του. Και που θρασύτατα προσθέτει ότι είναι κρίμα μεγάλα κανάλια με δύο λόγια που είπαν κάποιες σπουδάστριες να καταδικάζεται ένας καθηγητής.
ΣΧΕΤΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου