Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Αυτή είναι η Πατρινιά αεροσυνοδός που ξετρέλανε τον σουλτάνο του Ομάν (φωτο)


Αυτή είναι η Πατρινιά αεροσυνοδός που ξετρέλανε τον σουλτάνο του Ομάν (φωτο)Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, μα τελικά κατέληξε να πετά στους αιθέρες. Ο λόγος για τη Δέσποινα Διαμαντοπούλου, η οποία ταξιδεύει σ΄όλον τον κόσμο, δουλεύοντας ως αεροσυνοδός της Oman Air, του εθνικού μεταφορέα του σουλτανάτου του Ομάν.
Η πανέμορφη Πατρινιά εργάζεται εκεί τα τελευταία δύο χρόνια και μέσω της δουλειάς της έχει ταξιδέψει πάνω-κάτω σε 23 χώρες.
Μιλώντας στο best.gr, δε δίστασε να εξηγήσει πώς πήρε την απόφαση να αφήσει την ζωή της εδώ και να εγκατασταθεί στο σουλτανάτο.
«Ως βασικό κίνητρο για να αφήσω την Ελλάδα στάθηκε το μισθολογικό και πόσο μάλλον η εμπειρία μιας νέας αρχής στο εξωτερικό.
»Σε μια χώρα που απέχει σχετικά από τα δεδομένα του δυτικού κόσμου, με εξωτική άγρια ομορφιά, στο επάγγελμα που αγαπώ το οποίο συνδυάζει ταξίδια σε κάθε άκρη της γης.
»Δελεαστικό πολύ για να μη δεχτώ την πρόκληση και το ρίσκο», ανέφερε η νεαρή.
Επιπλέον, περιέγραψε και πως είναι η ζωή της στο σουλτανάτο του Ομάν, χαρακτηρίζοντάς την διαφορετική.
«Το Ομάν, με πρωτεύουσα το Μάσκατ ή Μουσκάτ, έχει μόνο δυο εποχές.
»Το καλοκαίρι ξεκινά από Απρίλη έως και αρχές Οκτωβρίου με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου.
»Και το χειμώνα, που μοιάζει σαν άνοιξη, μιας και δεν βρέχει ή κάνει κρύο με τη θερμοκρασία πέφτει στους 25-35», εξήγησε.
Όσο για το πολίτευμα, η αεροσυνοδός εξήγησε πως την απόλυτη ηγεσία έχει ο Σουλτανος, Qaboos Bin Said, τον οποίο ο κόσμος εκτιμά και εμπιστεύεται!
Και αν αναρωτιέστε για την ενδυμασία στο Ομάν … αυτή καμία σχέση δεν έχει με αυτή της Ελλάδας.
«Πρέπει πάντα να είναι καλυμμένα τα γόνατα και ώμοι, αλλιώς θα νιώσεις πολλά καρφωμένα βλέμματα επάνω σου.
»Οι περισσότεροι ντόπιοι φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία, dishdasha και cuma/mussar (καπέλο) για τους άνδρες – abaya και hijab για τις γυναίκες» είπε η Δέσποινα τονίζοντας παράλληλα πως το Ομάν είναι η ασφαλέστερη χώρα που έχει ταξιδέψει ποτέ.
Τώρα όσον αφορά στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της ως αεροσυνοδός, η όμορφη Πατρινιά είπε πως αυτό που της έμεινε χαραγμένο στην μνήμη, ήταν η πρόταση γάμου ενός άνδρα στην κοπέλα του… on air.
«Θα μου μείνει όμως αξέχαστη η φορά που έτυχε να έχω ως επιβάτες ένα φιλικό ζευγάρι. Και το αγόρι μας ανακοίνωσε πως θέλει να κάνει πρόταση γάμου στην σύντροφό του.
»Έτσι και εμείς, ως πλήρωμα σε συνεργασία με τον ίδιο, κάτω από διαδικασίες άκρας μυστικότητας ώστε να μην καταλάβει κάτι η εκλεκτή της καρδιάς του, προσπαθούσαμε να ετοιμάσουμε το χαρμόσυνο γεγονός με σαμπάνιες, γλυκά και φυσικά το δαχτυλίδι!
»Αφού λοιπόν είχε ολοκληρωθεί η ώρα του γεύματος, εγώ με τις συναδέλφους μου προσποιούμασταν πως κάτι μοιράζουμε στην καμπίνα μέχρι που φτάσαμε σε αυτούς.
»Μέσω ανακοίνωσης, ζητήσαμε την προσοχή όλων και έτσι έγινε η πρόταση καθώς πρέπει, με όλους μας να συγκινούμαστε και με την κοπέλα να λέει το πολυπόθητο Ναι! Έπειτα ακολούθησαν θερμές ευχές και από τους κυβερνήτες», ανέφερε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου