Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Οι ζωόφιλοι και οι σκυλόφιλοι!!! Όταν τα αδέσποτα επιτίθενται σε πεζούς και παιδιά;Οι ζωόφιλοι και οι σκυλόφιλοι, κάπου έχουμε μπερδέψει λίγο τις έννοιες της ζωοφιλίας. Όποιος χαϊδέψει ένα σκυλί ή του ρίξει ένα κομμάτι ψωμί ή του πάει τα αποφάγια από το σπίτι του, θεωρεί τον εαυτό του ζωόφιλο!


• Όταν τα αδέσποτα επιτίθενται σε πεζούς και παιδιά; Ε…, τι να κάνουμε ζώα είναι!!!
• Όταν τα αδέσποτα τρώνε τις γάτες; Ε… τι να κάνουμε;;; έγινε!!! Οι γάτες τι είναι τελικά;
• Όταν τα αδέσποτα τρώνε τις κότες από ένα κουμάσι; Ε…, τι να κάνουμε ζώα είναι!!! Οι κότες που είναι στην αυλή ενός ανθρώπου τι είναι;

Τώρα εγώ αν πω ότι φταίνε τα «ζώα» που μόλις τα βαρεθούν τα ξαμολάνε και καταλήγουν αδέσποτα, θα φταίω εγώ;
Ζωόφιλοι «για μένα» είναι αυτοί που σέβονται όλα τα ζώα και όχι μόνο τα σκυλιά.

Ζωόφιλοι «για μένα» είναι αυτοί που διατηρούν έστω και ένα ζώο στην αυλή τους, στο σπίτι τους, στον κήπο τους.

Και μιας ο λόγος για τα σκυλιά διαβάστε και μια άλλη ιστορία με ένα σκυλί που το είχε μη «στάξει» και μη «βρέξει» ένας «ζωόφιλος». Συνέβη σε ένα χωριό παραλιακό του δήμου Κομοτηνής… Είχε ένας χωρικός ένα σκύλο, τον γνωστό Λέοντα. Πράγματι ένα πολύ μεγαλόσωμο σκυλί που τιμούσε το όνομά του με το επιβλητικό παρουσιαστικό του. Σκέτο λιοντάρι! Καλόκαρδος ο Λέων και αγαπητός σε όλους, ένα διάστημα άρχισε να παχαίνει πολύ!

Α! θα έχει ζάχαρο αποφασίσανε οι ειδήμονες… Το αφεντικό όμως του Λέοντα κρυφογελούσε και δεν έλεγε κουβέντα. Ο καιρός περνούσε ο Λέων γυάλιζε η τρίχα του από το πάχος, και όλοι τον χαιρότανε.

Μια μέρα όμως όλοι διαπιστώσανε ότι σχεδόν εξαφανίστηκαν όλες οι γάτες του χωριού και ήταν και πολλές γιατί κάθε μέρα στην παραλία είχε ψάρια!!! Ο «μάγκας» ο Λέων τις είχε όλες «ξεπαστρέψει»!!!

Καλά του λένε δεν ντρέπεσαι λίγο ήξερες ότι ο σκύλος σου έτρωγε τις γάτες και εσύ γελούσες; Ε! τι να τον κάνω ζώο είναι…

Καλά και οι γάτες τι είναι;
Σίγουρα στην ιστορία μας τα ζώα δεν ήταν όλα με 4 πόδια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου