Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018

Για τη Δημοτική Παράταξη «Εμείς …η πόλη» Γραφείο Τύπου


      
                                                                                                                                   Κομοτηνή 2/10/2018
                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόταση για την ενίσχυση των μέτρων και την περαιτέρω χρηματοδότηση έργωνπου αφορούν την πολιτική προστασία και την θωράκιση του Δήμου Κομοτηνής από τα ολοένα εντονότερα καιρικά φαινόμενα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κατέθεσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Φ. Καζάκου.

Η έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων και κυρίως η λήψη μέτρων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το Δήμο Κομοτηνής.  Η διοίκηση του Δήμου οφείλει και θα πρέπει να προετοιμαστεί εγκαίρως λαμβάνοντας εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν μεγάλες καταστροφέςστον αστικό ιστό και τους οικισμούς του Δήμου. Θα πρέπει να εντοπισθούν οι αδυναμίες και τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανα περιοχή, η ανάλυση των πιθανών  κινδύνων, η βελτίωση της συνεργασίας  των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμοι, Περιφέρεια κλπ), σε συνάρτηση με τα μέσα που μπορούν να αξιοποιηθούν θα αποτελέσουν την  καλύτερη δυνατή πρόληψη.
Περιοχές και σημεία που βρίσκονται δίπλα σε χείμαρρουςκαι χρήζουν άμεσης παρέμβασης ως προς τον καθαρισμό, έργα βασικών αντιπλημμυρικών υποδομών στους οικισμούς Κάλχα, Κοσμίου, Παραδημής, Μεσοχωρίου και Υφαντών, στις βόρειες  γειτονιές τη πόλης,έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων ως προς την κατάσταση αυτών και των αύλειων χώρων.
Η κα Καζάκου δήλωσε,  οφείλουμε να προετοιμαστούμε εγκαίρως σε συνεργασία με όλους τους φορείς και κάνω έκκληση προς την διοίκηση του Δήμου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι υποχρέωση όλων να προστατέψουμε τους πολίτες και τις περιουσίες αυτών από οποιαδήποτε καταστροφή.

Για τη Δημοτική Παράταξη  «Εμείς …η πόλη»
                                                                        Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου