Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Προσπάθειες Τσίπρα για να φέρει το Μουντιάλ στην Ελλάδα

Προσπάθειες Τσίπρα για να φέρει το Μουντιάλ στην ΕλλάδαΜια «αμιγώς» αθλητική είδηση «βγήκε» από την τετραμερή συνάντηση πρωθυπουργών Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας στη Βάρνα, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι οι τέσσερις χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας.

«Αυτήν την ιδέα θα την επεξεργαστούμε περαιτέρω από κοινού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τότε παρενέβη ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, δίνοντας το «χρονοδιάγραμμα» και επισημαίνοντας ότι «αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2030».
Όπως αποκάλυψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η ιδέα ανήκει πάντως στον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Η πρόταση για κοινή συνδιοργάνωση, Μουντιάλ ή Euro, θα σηματοδοτεί και επί της ουσίας τη σύσφιξη των σχέσεων των κρατών των Βαλκανίων σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο.
Αν πάντως κατατεθεί κοινή υποψηφιότητα, οι τέσσερις χώρες θα έχουν ως αντιπάλους την κοινή υποψηφιότητα Αργεντινής, Παραγουάης και Ουρουγουάης.
Επίσης η Ιρλανδία θα εξετάσει κοινή υποψηφιότητα με Αγγλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία για το Μουντιάλ του 2030, ενώ κοινές διεργασίες υπάρχουν και από πλευράς Αλγερίας, Τυνησίας και Μαρόκου.
Δύσκολος ο δρόμος λοιπόν για το Μουντιάλ, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η όλη πρόταση τελικά να αφορά διοργάνωση Euro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου