Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Επιμελητήριο | Πληρώστε το ΓΕΜΗ αλλιώς τα οφειλόμενα ποσά θα βεβαιωθούν στην εφορία


Το 90% των ατομικών επιχειρήσεων  του Νομού Καβάλας δεν έχουν πληρώσει το τέλος του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ). Αυτό είπε χθες το απόγευμα σε εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας.
Θύμισε ότι το τέλος είναι υποχρεωτικό, το ποσό όπως σημείωσε είναι 30 ευρώ το χρόνο για κάθε επιχείρηση ενώ εκ του νόμου προκύπτει η διαδικασία βεβαίωσης του χρέους στην εφορία. Ο κ. Δέμπας είπε ότι το Επιμελητήριο δεν θα βεβαιώσει προς στιγμής τα ποσά, αυτό ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει εντός του πρώτου 6μηνου του 2019.


Η εκδήλωση απευθύνθηκε σε λίγους λογιστές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Έγινε σε συνέχεια προειδοποιητικών επιστολών του Επιμελητηρίου προς μέλη του που δεν πλήρωσαν το ΓΕΜΗ από το 2015 έως σήμερα. Οι επιστολές σχολιάστηκαν αρνητικά αλλά ο κ. Δέμπας τόνισε χθες ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι το Επιμελητήριο κινδυνεύει με ποινικές κυρώσεις άρα κάποια στιγμή τα χρέη απλήρωτων τελών ΓΕΜΗ θα βεβαιωθούν στην εφορία. Οι λογιστές που άκουσαν τον κ. Δέμπα αντέδρασαν. «Λέμε στους πελάτες μας όλες τις κακές ειδήσεις. Να τους ενημερώνεται σε ετήσια βάση» του απάντησαν. Σύμφωνα όμως με τις επικείμενες αλλαγές και οι ατομικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα θα πληρώνουν το ΓΕΜΗ μαζί με την κατάθεση του Ε3. Στην συνέχεια της εκδήλωσης για το ΓΕΜΗ και τις νέες απομακρυσμένες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του μίλησε ο κ. Γιώργος Αβραμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου