Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018

Η συγγνώμη για το «τσόκαρο» στη ΒουλήΣύσταση έγινε τελικά στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδα Γρηγοράκο για τον χαρακτηρισμό «τσόκαρο» με τον οποίο απευθύνθηκε κατά της Αννέτας Καββαδία.

Ο βουλευτής είχε παραπεμθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία αποφάσισε να του γίνει απλή σύσταση και να μην του επιβληθεί άλλη ποινή, λόγω ειλικρινούς μεταμέλειας.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγοράκος μέσω γραπτού υπομνήματος στο οποίο εξηγούσε πως έγινε το περιστατικό, ομολογούσε ότι παρεκτράπηκε και ζητούσε συγγνώμη.
«Ενώ, λοιπόν, ο κ. Σκανδαλίδης απαντούσε στον κ. Τσακαλώτο, ευρισκόμενος πίσω από τον κ. Σκανδαλίδη άκουσα και στη συνέχεια είδα τη συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ κα Αννέτα Καββαδία, να έχει υψώσει το χέρι της προς την κατεύθυνση του ομιλούντος κ. Σκανδαλίδη και με οργίλο ύφος να λέει επί λέξει «Κάτσε κάτω ρε γελοίε. Τα ίδια με τον Βενιζέλο λες».
Η απρόκλητη και προσβλητική λεκτική επίθεση της κας Καββαδία προς τον συνάδελφό μου με εξόργισε… Απώλεσα προς στιγμήν την ψυχραιμία μου και απευθυνόμενος προς την κα Καββαδία της είπα «Πώς μιλάς εσύ έτσι για τέτοιους κοινοβουλευτικούς άνδρες! Κάτσε κάτω τσόκαρο».
Αντιλαμβανόμενος αμέσως ότι παρεκτράπηκα, ζήτησα να διαγραφούν οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί από τα πρακτικά και βέβαια στη συνέχεια αναγνώρισα δημόσια το λάθος μου και ζήτησα συγγνώμη», αναφέρει ο βουλευτής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, εμφανίστηκε στην Επιτροπή, με δύο γραμμές αναφορικά με το αίτημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία να τιμωρηθεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για σεξιστικά σχόλια ρητορική μίσους με βάση το φύλο και το γεγονός ότι η απόφαση της Επιτροπής κατέληξε επί της ουσίας σε «άδειασμα» της ίδιας.
Αρχικά η Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) ως προεδρεύουσα, φέρεται να χαρακτήρισε «πολιτικά μη ορθές» τέτοιες συμπεριφορές, προτείνοντας ωστόσο το θέμα να θεωρηθεί λήξαν μετά τη συγγνώμη του κ. Γρηγοράκου.
Διαφορετική άποψη φέρεται να είχε είχε ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, που τη διαδέχτηκε και χαρακτηρίζοντας τέτοια γεγονότα απαράδεκτα, ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στον Λεωνίδα Γρηγοράκο, εγείροντας τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ένωσης Κεντρώων που επέρριψαν την ευθύνη για την έναρξη του άγριου καυγά στην ίδια την κ. Καββαδία ζητώντας να κληθούν μάρτυρες για το περιστατικό.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες τη συμβιβαστική λύση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς, προτείνοντας να μην επιβληθούν κυρώσεις με το σκεπτικό ότι μετά τη συγγνώμη του κ. Γρηγοράκου «το ζήτημα θεωρείται ότι διευθετήθηκε εντός Κοινοβουλίου», την οποία και ενέκριναν όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι η σφοδρή αντιπαράθεση του Λεωνίδα Γρηγοράκου με την Αννέτα Καββαδία είχε σημειωθεί στην Ολομέλεια την πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2019 όταν κατά τον πρώτο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «γελοίο» τον Κώστα Σκανδαλίδη (ΔΗΣΥ), εκδοχή την οποία η κ. Καββαδία διαψεύδει κατηγορηματικά αλλά ο κ. Γρηγοράκος επιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου