Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Επίσημη η πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ

Επίσημη είναι πλέον η πρόταση να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης 2019  στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια Ουιντέντ Μπουσαμαουί διατύπωσε σήμερα την πρόταση της να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης 2019 στους δύο πρωθυπουργούς.
Η κ. Μπουσαμαουί βρέθηκε στα Σκόπια και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο μιας ειδικής εκδήλωσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο τοπικό Πανεπιστήμιο Fon.
Την εν λόγω πρωτοβουλία υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρύτανης του ιδιωτικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.
Μετά την σημερινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας στα Σκόπια, η τυνήσια κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου FON, θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου αύριο Τετάρτη θα συναντηθούν με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου