Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Υπάρχει και σε βίντεο από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ, δείτε: Ο Σαμαράς που έδωσε το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ τι παρίστανε στο Σύνταγμα;


Ο Σαμαράς που έδωσε το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ τι παρίστανε στο Σύνταγμα;
Ο μέγας υποκριτής Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος.
Ο άνθρωπος που ως πρωθυπουργός υιοθέτησε τη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια, είχε καθίσει πλαισιωμένος από τους πραιτοριανούς του μπροστά στα σκαλοπάτια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και παρίστανε τον συγκεντρωσιάρχη και τον μακεδονομάχο.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα, ύστερα από επίθεση ακροδεξιών στους αστυνομικούς, ο Αντώνης Σαμαράς αντί να καταδικάσει τους φασίστες τραμπούκους ευθέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία».

Ο υποκριτής που έδωσε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως υπουργός Εξωτερικών, δήλωνε:
«Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».
Επίσης, ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε κατηγορηματικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27/9/2014 ότι επίσημη θέση της κυβέρνησής του, δηλαδή της κυβέρνησης Σαμαρά, ήταν η «σύνθετη» ονομασία:
«Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, κ. Μάθιου Νίμιτς, και συμμετέχει πάντα σε αυτή εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».
Αυτή ήταν η θέση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και αυτή τη θέση δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΟΗΕ.
Τώρα βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να παριστάνει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι ποια θέση είχε ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Και μη βγει να πει ότι «αυτές ήταν προσωπικές απόψεις του Βενιζέλου», όπως άφησε να εννοηθεί στη Βουλή, διότι ο Βενιζέλος δεν μίλησε στον ΟΗΕ ως «Ευάγγελος είδα φως και μπήκα» αλλά ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και εκπρόσωπος του Αντώνη Σαμαρά.
Εξάλλου τα ίδια έλεγε και ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών του Αβραμόπουλος.
Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέσμευσε τη χώρα στη θέση αυτή, τώρα ως «πρώην» τι παριστάνει; Τον πατριώτη; Τον Μακεδονομάχο;
Δεν μετράνε τώρα αυτά, μετράει μόνο τι έκανε ως πρωθυπουργός! Και ως πρωθυπουργός είδαμε ποια ήταν η θέση της κυβέρνησής του.

Υπάρχει και σε βίντεο από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ, δείτε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου