Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Καταγγέλλει... ανταλλάγματα για να καταψηφίσει. Διαγραφή Θεοχαρόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη


genimmata-theoxaropoulos-papandreou.jpg

Γεννηματά - Θεοχαρόπουλος - ΠαπανδρέουEurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς οδηγεί στην διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κ. Ο. του κόμματος. Προκηρύσσεται και έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να καθοριστεί η στάση του κόμματος από εδώ και στο εξής.

Καταγγέλλει... ανταλλάγματα για να καταψηφίσει

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς, τόνισε, ουσιαστικά, ότι του πρότειναν... ανταλλάγματα για να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι του πρότειναν να είναι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας με αντάλλαγμα να καταψηφίσει τη Συμφωνία.
«Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι» είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Θεοχαρόπουλος κατά τη δευτερολογία του.
Νωρίτερα, η κεντρική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ψήφισε κατά πλειοψηφία υπέρ της εισήγησης της εκτελεστικής επιτροπής για «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ειδικότερα υπέρ του «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν 29 μέλη, υπέρ της αποχής ψήφισαν 22, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.
Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ:

Μετά τη διαγραφή συνέδριο

Η απόφαση αυτή φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς, μετά από τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου θα προκηρυχθεί και έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να καθοριστεί η στάση του κόμματος, αλλά και η θέση της ΔΗΜΑΡ μέσα σε αυτό.
Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής: 
Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.
Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί μπορούν να κρίνουν

Απαντώντας στη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι η στάση του κόμματος υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα και τονίσει «Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».
Αναλυτικά:
  • Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.
  • Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. 
  • Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου