Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Ο Ντιμιτρόφ «έκοψε» το γέλιο στους Τούρκους: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία»


Ο Ντιμιτρόφ «έκοψε» το γέλιο στους Τούρκους: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία»Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ στο πρακτορείο Anadolu σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Άγκυρα.
Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο τον κόσμο καθιστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.
Ο Ντιμιτρόφ αφού χαρακτήρισε ιστορική τη διαδικασία ανέφερε ότι «η Μακεδονία έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας, εξαιτίας αυτού του ζητήματος για την ονομασία».
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και ανέφερε ότι «κατά συνέπεια νομίζω ότι σύντομα, σε λίγες μέρες, θα δούμε αυτή την επικύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο».
Ο Ντιμιτρόφ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι με την επικύρωση αυτή η διαδικασία θα οριστικοποιηθεί.
Τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης στην Ελλάδα, η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα είναι ταχύτερη σε σχέση με την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.
«Τυπικά, η προσχώρηση στο ΝΑΤΟ θα υλοποιηθεί ανάλογα με την ταχύτητα των διαδικασιών στα διάφορα κοινοβούλια, πιθανότατα, στις αρχές του επόμενου έτους.
»Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το ζήτημα θα τεθεί στο τραπέζι πολύ σύντομα, ίσως ακόμη και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.
Η Τουρκία αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών διότι χάνει τη διείσδυσή της στην ΠΓΔΜ, η οποία περνά στον «ζωτικό χώρο» της Ελλάδας, όπως έκανε σαφές προ ημερών Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου