Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Βραβείο στην Έλενα Κουντουρά για την τουριστική στρατηγική της Ελλάδας


Το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού IIPTI που διοργανώνει για 4η χρονιά τα Global Awards for Empowered Women in Tourism “Celebrating Her” επέλεξε να τιμήσει την κα Κουντουρά με το βραβείο Tourism Strategy & Resilience για την επιτυχημένη στρατηγικής της χώρας στον τουρισμό, που απέδωσε τις εντυπωσιακές επιδόσεις και τα συνεχή τουριστικά ρεκόρ των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Τα Global Awards for Empowered Women in Tourism “Celebrating Her” πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού IIPTI στο Βερολίνο στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB Berlin, για να αναδείξουν γυναίκες του παγκόσμιου τουρισμού για τα επιτεύγματά τους και τη συμβολή τους στην προώθηση του τουρισμού ως όχημα για την ειρήνη.
Σχολιάζοντας τα βραβεία, ο Ajay Prakash, Πρόεδρος του IIPTI, είπε: «Κάθε μία από τις νικήτριές μας φέτος είναι πρωταθλήτριες. Οι γυναίκες αυτές έχουν φτάσει στην κορυφή των στόχων τους στον τουρισμό και αποτελούν έμπνευση για όλους. Τα Βραβεία γίνονται την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αλλά οι πρωταθλήτριές μας πρέπει να τη γιορτάζουν κάθε μέρα του χρόνου. Η ισότητα των φύλων είναι εγγενής με τους παγκόσμιους στόχους του IIPTI και είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την προώθηση της ειρήνης. Μέσα από τα Βραβεία επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ισχυρών γυναικών ανά τον κόσμο που θα χρησιμεύουν ως πρότυπα και μέντορες, ενώ θα εκπροσωπούν την IIPT ως Παγκόσμιες Πρέσβειρες της Ειρήνης».
Ο κ. RikaJean-Francois, Επίτροπος για την εταιρική κοινωνική ευθύνη της ITB στο Βερολίνο, δήλωσε ότι «η ITB είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με το IIPTI για να δώσει αυτά τα σημαντικά βραβεία. Υπάρχουν τόσες πολλές σπουδαίες γυναίκες στην τουριστική βιομηχανία που κάνουν εξαιρετική δουλειά, δεσμεύονται να βελτιώσουν τις συνθήκες και ποτέ δεν έχουν επίσημα αναγνωριστεί. Είμαστε υπερήφανοι για την προώθηση αυτής της αλλαγής.»
Η απονομή του βραβείου προς την Υπουργό Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στο Βερολίνο σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB Berlin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου