Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑρχικήΟ συνδυασμός μαςΠεριφερειακή Ενότητα ΡοδόπηςΧακάν Μουμίν


ΧΑΚΑΝ ΜΟΥΜΙΝ

Γεννήθηκε το 1972 και κατάγεται από τον Πολύανθο νομού Ροδόπης. Κατοικεί στην Κομοτηνή, είναι παντρεμένος με την Αζδά Καρακάς και έχει μία κόρη.
Φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Κομοτηνής. Σπούδασε στο Τμήμα Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Σχολή Θετικών Επιστημών και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τσουκούροβα στα Άδανα της Τουρκίας, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1998. Την περίοδο 1998 – 1999 εργάστηκε ως αναπληρωτής καθηγητής τουρκικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο Λύκειο Τζεβντέτιε, Οσμανιέ στην Τουρκία.
Από το 2002 έως και σήμερα είναι ιδιοκτήτης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Culture» στην Κομοτηνή όπου και διδάσκει. Ταυτόχρονα και για μία διετία (2004-2006) εργαζόταν ως καθηγητής Τουρκικής Φιλολογίας στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ξάνθης.
Ως εκπαιδευτικός έχει λάβει μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε ενηλίκους.
Έχει δημοσιεύσει στο μηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό «ΣΑΦΑΚ» καθώς και στο «ΙΝΣΑΝΤΖΑ» διάφορα ποιήματα και διηγήματα στη τουρκική γλώσσα, κάποια από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα βουλγαρικά. Επίσης ως αρθρογράφος  του μηνιαίου τουρκοελληνόφωνου πολιτικού περιοδικού της Θράκης «ΑΖΙΝΛΙΚΤΣΑ»  έχει δημοσιεύσει άρθρα με πολιτικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο.
Το 2002 συμπαρουσίασε στην Κομοτηνή το βιβλίο του Rahmi Ali «Zorİş» (Δύσκολο Έργο) και το 2010 την ποιητική συλλογή της Füsun Suka «Haykırış» (Κραυγή).
Έχει μεταφράσει στα ελληνικά ποιήματα από το Ανθολόγιο 44 ποιημάτων (σελ. 49-53) του Ελτσίν Ισγκεντερζαντέ «Οι ποιητές από αίμα άστρα κοιτάνε».
Το 2004 συμμετείχε στην 4η Βραδιά Διεθνής Ποίησης «Σαπάντζα» στην οποία βραβεύτηκε.
Το 2007 συμμετείχε στην 1η Βραδιά Διεθνούς Ποίησης του Δήμου Σαμψούντας,  στην οποία επίσης βραβεύτηκε.
Ως μητρική μιλάει την τουρκική γλώσσα, άπταιστα την ελληνική και σε καλό επίπεδο την αγγλική γλώσσα.
Κατά την τριετία 2012-2015 διετέλεσε πολιτικός συνεργάτης του βουλευτή Αϊχάν Καρά Γιουσούφ.
Το 2006 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Εποχή Κομοτηνή» με επικεφαλής τον Δάμωνα Δαμιανό.
Το 2014 έλαβε την πρώτη θέση στον νόμο Ροδόπης ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «ΡΙΖ.Α» (Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση) του σημερινού βουλευτή Καβάλας Μορφίδη Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου