Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Ανανεώθηκε η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία ΔιαφθοράςΣτην ανανέωση της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη, γι’ ακόμα δύο χρόνια, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, προχώρησε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Ύστερα από διαδικασία, κατά την οποία, οι τρεις υποψήφιοι εισαγγελικοί λειτουργοί (Ελένη Τουλουπάκη, Χαράλαμπος Τζώνης και Στάθης Βεργώνης) ανέπτυξαν τους λόγους που θα έπρεπε να είναι επικεφαλής αυτού του νευραλγικού τομέα, το αρμόδιο συμβούλιο αποφάσισε να δώσει στην Ελένη Τουλουπάκη τη δυνατότητα να συνεχίσει τις ενέργειες της για δεκάδες υποθέσεις που η ίδια έχει ξεκινήσει.
Συγκεκριμένα, οκτώ μέλη του συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Τουλουπάκη, μεταξύ αυτών, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πέππας. Aναλυτικότερα, από τους οκτώ, έξι πρότειναν να παραμείνει για δύο έτη στη θέση της, ενώ δύο να μείνει μόνο για ένα έτος.
Ο λόγος που η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής, σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεγονός ότι η εισαγγελική λειτουργός είχε πολύ καλή έκθεση από τον επόπτη της αρεοπαγίτη. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη «ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων. Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».
Αντίστοιχα, τρία μέλη την καταψήφισαν, ενώ, ένα εξ αυτών, πρότειναν εισαγγελικούς λειτουργούς που δεν περιλαμβάνονταν στους τρεις υποψηφίους. Έτσι, η προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο Novartis αναμένεται να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και πολύ γρήγορα να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία συνεχίζεται η έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου