Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Κατηγορούμενη στη δίκη της Χρυσής Αυγής υποψήφια με τον Μπακογιάννη;


 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του efsyn.gr, όπως κατέθεσε σήμερα Πέμπτη στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, η Αναστασία Μανούκα, μητέρα της κατηγορούμενης Νικόλ Μπενέκη, η κόρη της θα είναι υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο 7ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Η Νικόλ Μπενέκη κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και το efsyn.gr έχει δημοσιοποιήσει τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον υπόδικο βουλευτή της Χ.Α., Γιάννη Λαγό, στις 10 Ιουλίου 2013, ημέρα της επίθεσης στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, τα οποία επιβεβαιώνουν τη φυσική παρουσία του στην επίθεση και τον οργανωμένο χαρακτήρα της.
Στην ερώτηση της προέδρου, εάν είναι σε γνώση της μάρτυρος τα συγκεκριμένα μηνύματα, εκείνη παραδέχτηκε τη συνομιλία λέγοντας: «Ποια; ‘’Ο άντρακλάς μου δέρνει;’’ Εντάξει, το διάβασα. Τον θαύμαζε, 20 χρονών ήταν».
Η μητέρα απέδωσε την εμπλοκή της κόρης της με τη Χ.Α., στην προσωπική σχέση της με τον Λαγό, με τον οποίο «μιλούσαν 800 φορές τη μέρα» και επιβεβαίωσε ότι η Μπενέκη εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων, όπως επίσης ότι γνώριζε τους συγκατηγορούμενούς της, Πατέλη και Τσακανίκα.
Στην ερώτηση της προέδρου, εάν η μάρτυρας παρακολούθησε εκδηλώσεις της Χ.Α., η κ. Μανούκα απάντησε:
«Πήγα μια φορά στο President. Δεν θυμάμαι χρονολογία. Δεν μου άρεσε κι έφυγα».
«Τι δεν σας άρεσε;», επέμεινε η πρόεδρος και η μάρτυρας κατέθεσε: «Αυτές οι ομιλίες που λένε ‘’Ζήτω ο Αρχηγός’’ και τέτοια. Τις βλέπω πολύ κατευθυντήριες και δεν μου αρέσουν».
* Να σημειωθεί ότι τ’ όνομα της Νικόλ Μπενέκη δεν υπάρχει στα ψηφοδέλτια που έχει ήδη ανακοινώσει ο Κώστας Μπακογιάννης.
  • Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου διακόπηκε πριν από τις 12:00, επειδή έσταζαν νερά στην αίθουσα του Εφετείου και θα συνεχιστεί αύριο στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου